Hazine'nin Bağdat Caddesi'ndeki Arazisine Gelen Teklifler Yetersiz Kaldı

Kat karşılığı ihaleye çıkarılan Hazine'ye ait Bağdat Caddesi'ndeki araziye verilen teklifler yeterli bulunmadı.
Kadıköy'ün en değerli arazisi olan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü hizmet binalarının yer aldığı 21 bin 440 metrekarelik arazi için gerçekleştirilen ihalede, dün teklifler alındı. İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kadıköy Emlak Müdürlüğü'nce İstanbul Defterdarlığı'nda yapılan ihaleye 6 firma katıldı.

Kadıköy Emlak Müdürü Aydın Bilgin'in başkanlığında sürdürülen ihalenin ilk bölümünde 2 firma mali kriterleri uygun olmadığı için elendi. İhalenin ikinci bölümünde ise 4 firmanın verdiği teklifler değerlendirildi.

Kadıköy Emlak Müdürü Aydın Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihaleye, Alarko, Taşyapı, Garipoğlu-Gül Keleşoğlu, Günal, Cengiz İnşaat ve Varyap şirketlerinin katıldığını belirterek, ilk aşamada Varyap ve Garipoğlu-Gül Keleşoğlu firmalarının elendiğini bildirdi.

Komisyonun, yaptığı değerlendirme, verilen tekliflerin hiç birini yeterli görmediğini belirten Bilgin, "İhaleye verilen tekliflerin hiçbirisi tercihe layık görülmedi. Bizi tatmin etmedi. Dolayısıyla hiçbir firma kazanamadı. Gelişmeleri Maliye Bakanlığı'na bildireceğiz. Oradan gelecek cevaba göre, hareket edeceğiz" dedi.

Hazine'ye verilen pay tatmin edici olmadığı için verilen tekliflerin kabul edilmediğini kaydeden Aydın Bilgin, "Bu, komisyon kararı. Bize verilen teklifleri kamuoyunun vicdanında rahatlatıcı bulmadık" diye konuştu.

Tahmini bedeli 67.9 trilyon lira olan ihalede, arazide inşa edilecek konut ve bürolardan Hazine tarafından pay alınmak üzere kat karşılığı inşaat yaptırılması, ayrıca arazi üzerindeki hizmet binalarının yerine, Küçükçekmece'de yeni hizmet binası inşası öngörülüyordu.