Hem Ekolojik Hem Ekonomik Yalıtım



Sağlıklı bir vücuda sahip olmak, bulunduğu ortamın ısı, nem ve hijyeninin belli limitler seviyesinde kalmasına bağlıdır. Bu da ortamın olumsuz etkilerden izole edilmesiyle sağlanır. Yaşanabilir mekanların ön koşullarının başında ise yalıtım gelir.

Geçmişten günümüze kadar her biri ayrı ayrı kullanılan ısı, ses, su ve yangın izolasyonu kategorilerindeki çeşitli yapay yalıtım malzemelerinin ne kadar sağlıklı olduğu, gerekli izolasyonu sağlayıp sağlamadığı ve dayanıklılığı her tartışılmıştır. Ancak tamamen doğal malzemelerden üretilen ekolojik yalıtım sıvası ThermoCoat, tek başına uygulanarak ısı, su, ses ve yangın izolasyonunu aynı anda sağlayan bir ürün olarak tartışmalara son noktayı koyuyor. ThermoCoat, yapıların temelden çatıya kadar her kademesinde yer alan dış cephe, çatı, iç cephe ve zeminlerde kullanılan çeşitleri ve ekonomik fiyatı ile öne çıkıyor.

Nefes aldıran, çevre dostu, sağlıklı sıva

Yapılarda aranan en önemli özelliklerin başında "nefes alma" geliyor. Ekolojik yalıtım sıvası ThermoCoat, karışımında bulunan açık hücre gözenekli doğal madenler sayesinde terleme, küf, nem gibi yoğuşmaları önleyerek, bu konuda son derece yüksek performans gösteriyor. ThermoCoat, astım, alerji gibi hastalıkları olan kişilerin, bulundukları mekanda huzurlu ve rahat nefes almasına katkı sağlıyor. Görüntüsü sıva formunda, tek katmanlı ve çok amaçlı yalıtım malzemesi ThermoCoat, doğal malzemeden üretildiğinden sağlığa zararlı kanserojen maddeler içermiyor.

Enerji tasarrufunda lider

Yapıların ısıtma veya soğutma yüklerini azaltmak ve bu sayede tüketilecek enerji miktarında tasarruf sağlayabilmek için dış cephenin yüksek ısı iletim direncine sahip şekilde yalıtılması gerekiyor. Basitçe yapılabilen hesapların sonucunda, izolasyonun enerji tasarrufuyla özdeş olduğu ortaya çıkıyor. Isı tutma özelliğine sahip olan ThermoCoat, iç mekandaki ısıyı hapsedip, dış mekandaki ısıya karşı kalkan oluşturuyor. ThermoCoat, yaz ve kış aylarında, yapı içerisindeki ısının dışa kaçışını, dışarıdaki ısının da yapı içerisine sızmasını önleyerek;aynı zamanda yüzde 50'ye varan enerji tasarrufu sağlıyor.

Yüksek ısıya dayanıklı

Yüksek ısı dayanıklılığına sahip olan ThermoCoat, A1 sınıfı yanmaz özelliği ile uzun süreli yangın direnci, alev almaması, is ve duman çıkarmaması ile yangın güvenliğini ön plana alarak yangın yalıtımı konusunda önemli yenilikler getiriyor.

Su itici özellik

Dış cepheler için kullanılan ThermoCoat, karışımında bulunan pozitif yönlü su itici yapısı ile yoğun yağışlarda bile su yalıtımı yapma özelliğine sahip. ThermoCoat ile sıvanan tüm yüzeyler, suyu hiçbir şekilde emmiyor ve su yüzeye değdiği andan itibaren direkt olarak aşağıya doğru akıyor.

Ses yalıtımında öncü

İnsan vücudunun çevresinde yaşanan aşırı gürültüye verdiği ilk tepki olan öfke, zamanla stres ve fizyolojik rahatsızlıklara dönüşüyor. Sağlıklı ve huzurlu  bir ortam için gürültüyü hayatımızın dışında bırakmamız gerekiyor. Diğer özelliklerinin yanı sıra ses yalıtımıyla da gürültüden arındırılmış ortamlar sağlayan ThermoCoat'ın, aynı zamanda eğlence mekanları ve seslendirme stüdyoları gibi işletmelerde yüksek performans sergilediği gözlemlendi.

Uygulama kolaylığı

ThermoCoat'ın sadece su ile karıştırılarak elde edilen bir harç olması, uygulama kolaylığını da beraberinde getiriyor. Mono blok kaplama yapısı ile binaları yekpare gerçek bir manto gibi saran ThermoCoat, yapıyı doğa şartlarında yıllar boyu koruyor. Düşük yoğunluğu ile yapıya gelen yükleri azaltan ThermoCoat, yüksek aderans gücü ile tuğla, beton, şap, çimento esaslı sıva gibi her türlü yüzeye uygulanabiliyor ve boya gerektirmiyor.