Heracleia Hieronu Tapınağı'nda Ön Çalışma

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük beldesindeki Heracleia Hieronu Tapınağında etüt çalışmasının tamamlandığı, tapınağın Roma dönemindeki ihtişamlı halini almasının planlandığı bildirildi. İl Müze Müdürlüğü ile Kızılcabölük Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük beldesinin 1 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Roma Dönemi'ne ait Heracleia Hieronu Tapınağını ayağa kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalyan Arkeolog Ord. Prof. Dr. Francasco D'andria ve ekibi tarafından tapınakta ön çalışma yapıldığını belirtti. Tavas-Kızılcabölük beldesinin bir kilometre kuzeydoğusunda yer alan tapınağın dikdörtgen prizma seklinde olduğunu ifade eden Uslu, tapınağın dört tarafını plakalardan oluşan kabartmaların çevirdiğini, duvarlara kabartmalarla Artemis, Apollon, Pan, Dionysos ve Herakles ile ilgili mitolojik sahneler işlendiğini kaydetti.
    
Uslu, anıtsal yapının mitolojik ve mimari bakımdan çok değerli olduğunu vurgulayarak, ''Tapınakta Artemis, Heracles, Dionysos, Menad gibi tanrı ve tanrıçaların kabartmaları bulunuyor. İtalya Salento Üniversitesi Öğretim Üyesi Ord. Prof. Dr. Francasco D'andria ve ekibi tarafından başlatılan çalışma ile tapınağın Roma dönemindeki ihtişamlı halini alacağına inanıyoruz'' dedi. Denizli Müze Müdürlüğü ile yaptıkları protokolle başladıkları bu çalışmayla koruma altında olan bölgeyi turizme kazandırmayı planladıklarını belirten Uslu, Laodikya, Hieropolis ile Afrodisias antik kentleri ulaşım yolunda yer alan bu tapınağın turizmde yerini alması durumunda Kızılcabölük'te halen 600 yıllık geleneklerle üretilen el dokuma ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasının da kolaylaşacağını bildirdi.