HES Firması Yolunu Değiştirdi!



Sol Gazetesi'nin haberine göre, Antalya’da Ahmetler Köyü’nde HES firması, köylülerin direnişi karşısında “yolunu” değiştirdi. HES bölgesine giden ve ormanın içinden geçen başka bir yolu genişleten firma, yolun projede var olduğunu öne sürdü. Buna karşı çıkan köylülere özel güvenlik ve jandarma, elbirliğiyle saldırdı. 2 köylü yaralanarak hastaneye kaldırıldı. A Platformu, yaptığı açıklamada entrikaların sürdüğüne dikkat çekti.

İzin alındı mı?

Köylülerin direnişi nedeniyle bölgeye gidecek yoldan geçemeyen HES firması dün sabahtan itibaren orman içinden geçen ve eski yol olduğu söylenen başka bir yolun genişletme çalışmalarına başladı. Projede genişletilen yolun var olduğunu iddia eden firma yetkililerinin, gerekli çalışmalar için Akseki Orman Bölge Müdürlüğü’ne, Cuma günü başvurduğu belirtiliyor. Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu (A Platformu) tarafından yapılan açıklamada, genişletme çalışmalarına başlanan yolun projede gösterilmek istendiğine dikkat çekilerek, yapılan işlemin hukukun arkasından dolanmak olduğu ifade edildi.

'Entrikalar sürüyor'

A Platformu, açıklamasında “Ahmetler’de HES inşaatına başlamak isteyen HES şirketi yolda köylülerin oturma eylemi-çadır eylemi nedeniyle alana gidemediği için Akseki Orman İşletme Müdürlüğü’ne Cuma günü yazılı müracaatta bulunmuştur. Ancak bu müracaatı Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir. Bize verilen bilgiler yine hukuki entrikalara devam edildiğinin bir göstergesidir” denildi.