HES Firmasına Yumurta Yağmuru



Kumluca İlçesi'nde Dereköy'den başlayıp yaklaşık 7 yerleşim bölgesinden geçerek denize dökülen ve Alakır Vadisi'nin en önemli su kaynağı olan Alakır Nehri üzerinde, faaliyetteki 4 HES dışında planlanan 4 yeni HES'ten 2'sini yapacak firma, Antalya'da protesto edildi.

DHA'nın haberine göre, Alakır'daki HES'lere karşı mücadele eden Alakır Nehri Kardeşliği, Muratpaşa İlçesi'ne bağlı Çağlayan Mahallesi'ndeki firmanın ofisi önünde toplandı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde grup adına açıklama yapan Elif Arığ, firmanın, faaliyetteki bu HES'lerin üstüne şimdi de vadinin en üst kotlarında, su kaynaklarının ve biyolojik çeşitliliğin en yoğun olduğu, el değmemiş bölgesinde 2 HES daha yapmak için girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Arığ, yapımı biten HES'lerin yarattığı korkunç yıkımla ağır yara almış Alakır Vadisi'nde son darbeyi vurarak onu tamamen yok edecek olan bu projelerin sahibi firmaya 'Yeter artık, Alakır'dan elini çek' demek üzere toplandıklarını, bu eylemin yurdun birçok yerinde de yapılacağını söyledi.

Arığ, firmanın bu projelerdeki ısrarcı tutumu devam ettiği sürece, tüm canlıların yaşam kaynağı suyun ve onun var ettiği tabiatın korunması konusunda boyun eğmeyerek mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Açıklamanın ardından grup üyeleri, yanlarında koliyle getirdikleri yumurtalarla, binayı yumurta yağmuruna tuttu.