HES'e Mühür



Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, İmar Müdürlüğünde oluşturulan İmar Komisyonunun, Loç Vadisi'nde yapılması planlanan hidroelektrik santralinin (HES) bulunduğu alanda yaptığı inceleme neticesinde, imar planına aykırı bir yapılaşma tespit ettiğini belirterek, hazırladıkları raporu Cide Kaymakamlığı'na gönderdiklerini, kaymakamlığın da yetkisini kullanarak şantiyeyi mühürlediğini bildirdi.

Karahasan, HES projelerinin, bir devlet projesi olduğunu ve Loç Vadisi'nde yapılması planlanan HES çalışmalarının da eksikliklerinin giderilmesiyle devam edeceğini söyledi.
İl Özel İdarelerinin, HES projeleriyle ilgili Türkiye'deki 12 kurumdan biri olduğunu belirten Karahasan, projelerin sadece imar durumuyla ilgilendiklerini ifade etti

Zafer Karahasan, İmar Müdürlüğünde oluşturulan İmar Komisyonunun, Loç Vadisi'nde yapılması planlanan hidroelektrik santralinin (HES) bulunduğu alanda yaptığı inceleme neticesinde, imar planına aykırı bir yapılaşma tespit ettiğini belirterek şöyle konuştu:

''Komisyon alana gitmiş, incelemesini yapmış ve bir rapor hazırlamış. Yapılan tespitlerde, projenin yapıldığı alanda İmar Kanunu'na aykırı yapılaşma tespit edilmiş. Biz de bunun bilgisini Cide Kaymakamlığı'na gönderdik. Şantiyeyi mühürlemek bizim değil, kaymakamlığın yetkisindedir. Kaymakamlık da gönderdiğimiz rapor üzerine yetkisini kullanarak şantiyeyi mühürlemiş. Durum bundan ibarettir. Projeyi yürüten firma, şimdi belirtilen eksiklikleri tamamlayacak ve hazırladığı planı İl Genel Meclisine sunacak. İl Genel Meclisi de bunu uygun görürse, firma çalışmalarına devam edecek.''

Bu arada, şantiye mühürlenmesine rağmen Cide'de HES karşıtı eylemler devam ediyor. HES karşıtları, şantiyenin yakınlarında köy merası olarak kullanılan alanda gece-gündüz nöbet tutuyor.