Heyelanzede Köylüler Konteynırlara Yerleştirildi

Tokat'ın Pazar ilçesi Taşlık köyünde meydana gelen toprak kayması sonucu evleri kullanılmaz hale gelen 24 aile, konteynırlara yerleştirildi.

Tokat Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Feriha Koç, Taşlık köyünde yaşanan toprak kayması nedeniyle kimi evlerin oturulamaz duruma geldiğini söyledi. Köyün yerinin değiştirilmesi yönünde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Koç, afetzedelere geçici iskanların sağlanması için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Tokat Valiliği olarak gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi. Toprak kayması sonrası Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç ve Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz'ın olay yerinde incelemeler yaptıklarını belirten Koç, "Bu kapsamda ilk etapta Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 24 konteynırla afetzedelere geçici iskan sağlandı." diye konuştu.

Gönderilen 24 konteynırın genel bakım ve onarımının müdürlükleri tarafından yapıldığını ifade eden Koç, konteynırların, altyapı çalışmaları yapılarak afetzede ailelere teslim edildiğini kaydetti. Köylüler için gerekli yerleşim çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Koç, "Çalışmalarımızda öncelikli olarak konutların yapılacağı alanla ilgili zemin etüdü yapıyoruz. Zemin etüdü bittikten sonra imar planı çalışması yapacağız ve köyü yeni yerleşim yerine taşıyacağız." dedi.

Taşlık Köyü Muhtarı Hacı Demir ise konteynırlara taşındıklarını belirterek, en kısa zamanda yeni yerleşim yerlerimize taşınmayı umut ettiklerini kaydetti. Tokat'ın Pazar ilçesi Taşlık köyünde, 30 Mart'ta toprak kayması sonucu kimi evler yıkılmış, kimi evler de hasar görmüştü. Toprak kayması nedeniyle köyün yollarında ve içinde de büyük yarıklar oluşmuştu. Gece saatlerinde seçim görevinden dönen köyün imamı Faruk Gülen, durumu köylülere bildirmiş, bunun üzerine köylüler de evlerini boşaltmışlardı.