Heykel-Garaj Tramway Hattı İhalesi Yapıldı



Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursaray'ın T1 hattı olarak adlandırılan Heykel-İnönü Caddesi-Uluyol-Kent Meydanı-Çarşamba Pazarı-İpekiş-Stadyum-Altıparmak-Çakırhamam-Heykel güzergahının ilk aşama ihalesi, Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret A.Ş'de (BURULAŞ) yapıldı.
    
BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy'un başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye 5 firma katıldı. 25 milyon 255 bin TL tahmini bedelle yapılan ihalede, en düşük teklifi 17 milyon 978 bin TL ile İspanyol Comsa SA şirketi verdi. İhaleye, İtalyan Coopsette Soc. Coop firması 41 milyon 645 bin TL, Gülermak AŞ 25 milyon 904 bin TL, E-M Elektrik Sistemleri Ltd. Şti. 21 milyon 471 bin TL ve Öztimur Yapı Proje 21 milyon 621 bin TL bedelle katıldı.

Tekliflerin birkaç gün içerisinde değerlendirileceğini ve kazanan firmanın kamuoyuna açıklanacağını kaydeden Fidansoy, 13 istasyon, 1 atölye binası, 2 depo yolu, 2 atölye yolu, 15 makas, 1 kruvazman ve 3 trafo binasından oluşan 6.5 kilometrelik hattın çalışmaların başlamasını takiben en geç 10 ay içerisinde hizmete alınacağını bildirdi. İkinci aşaması Terminal, üçüncü aşaması da Yeşil-Çekirge olan tramvay hatlarındaki eğimlerin teknik açıdan sorun oluşturmadığını vurgulayan Fidansoy, ikinci ve üçüncü aşama güzergahların ihalelerinin de en kısa zamanda yapılacağını belirtti.