Hiç Acımadan Kestiler!



Hürriyet Gazetesi'nden Ender Baykuş'un haberine göre, tiyatrocular ve tiyatroseverler, “Bine yakın ağacın oldu bittiye getirilmemesi için uyarmıştık. Bizi duyan olmayınca, firma kıyıma başladı” dedi. 14 ağacın bilinçsizce kesilmesine müdahale edemediklerini söyleyen tiyatrocular, Ostim Şehit Kadir Özcan Polis Merkezi Amirliği’ne şikayette bulundu. Şikayetin ardından olay yerine gelen görevli polis memurları kesimi durdurarak, kesimden sorumlu 3 kişiyi şüpheli sıfatıyla karakola götürerek ifadelerini aldı. Milli Emlak’ın satışı mahkemelik olan arazisinde, davanın sürdüğünü belirten Devlet Tiyatroları’nın avukatı, “Emniyet yetkilileri iki tarafı da dinledi. Mahkeme kararı olmadan kesim yapılamayacağına karar verdi. Ancak olan şimdilik 14 ağaca oldu” diye konuştu.

Burası vatandaşın malı

Tiyatrocular, araziyle ilgili dava sürerken, araziye gelen firma yetkililerinin ağaç kesimine başlamasına tepkilerini, şu ifadelerle dile getirdi:
“Burada kamu malına zarar verildi. Bunun mutlaka cezasının verilmesi gerekir. 4 bin 250 metrekarelik kısmının Milli Emlak tarafından bir firmaya satılması süreci 2005 yılında başladı. Firma şu an atölye sahnelerimizin bulunduğu içinde binden fazla ağacın olduğu 20 metrelik kısmı da almak istediğini belirterek, sürekli olarak taciz edici davranışlarda bulunuyor. Bu durumla ilgili açılmış davalar var. Henüz ortada bir karar yokken nasıl kamu malına zarar verebiliyorlar. Bizim kendi çıkarımıza hiçbir çabamız olmadı. Zaten şu an İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’ni içinde barındıran arazi 60 yıldır Devlet Tiyatroları bünyesinde. Yani burası devletin, doğal olarak da vatandaşların malı.”

Emrimi bekleyin

Firma yetkililerinden biri, polis tarafından gözaltına alındığı sırada, “İş makinelerini sınıra götürün. Ben emniyet çıkıp emir verdiğim anda davalık olan 20 metrelik kısıma girin” diyerek emir vermesi dikkat çekti.