‘Hiç Kimse Açıkta Kalmayacak’



Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Mehmet Akif Ersoy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ne ilişkin, “Bölgede yaşayan hiç kimse açıkta kalmayacak. Mehmet Akif sorunu çözüldü” dedi. Yenimahalle Belediyesi’nin yürüttüğü Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, bir süre önce mahalleliler ile belediye yönetimi arasında tartışmaların yaşanmasına yol açmıştı.

Cumhuriyet Ankara’ya bilgi veren Fethi Yaşar, belediye olarak 3 tane kentsel dönüşüm projesi başlattıklarını, bunlardan iki tanesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte çalıştıklarını ancak Mehmet Akif Ersoy’da böyle bir yöntemi tercih etmediklerini söyledi. Yaşar, “Dönüşüme uğrayanların en çok kazanması gereken insanlar olması gerektiğini” söyledi. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde, tapulu, tapu tahsis belgeli ve işgalci olmak üzere 3 grup hak sahibi bulunduğunu söyleyen Yaşar, “Bu proje ile birlikte işgalciler dahil hiç kimse açıkta kalmayacak. Mehmet Akif sorunu çözüldü” dedi. Yaşar “820 evden yaklaşık 700 tanesi anlaşma yoluyla yıkıldı. Burada yaşayan insanlara proje kapsamında ayda 250 TL kira yardımı başladı. Yeni evlerini 16 ayda teslim edeceğiz. Statüsü işgalci olanlar bile 25-30 bin TL gibi bir ücret ödeyerek yaklaşık 250 bin TL değerinde bir ev sahibi olacaklar” diye konuştu.

‘Posterleri kaldırdık’

Göreve geldiği ilk günlere ilişkin bir olayı paylaşan Yaşar, AKP’li Ahmet Duyar yönetimindeki hizmet binasının her odasının “Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Tayyip Erdoğan fotoğrafları ve AKP resimleri ile süslendiğini” aktardı. Yurttaş için hizmet veren binada siyasi bir simgeye izin vermediğini söyleyen Yaşar, “Belediye binasında siyasi parti gruplarına ait odaların dışında hiçbir siyasi simgeye izin vermiyorum. Oy veren de vermeyen de bu binaya rahat rahat girebilmeli” diye konuştu.

‘Günde 60 kişi adli yardım istiyor’

Belediye hizmetleri arasında Yenimahalle’de yaşayan yurttaşlara adli yardım hizmeti de verdiklerini belirten Yaşar, “Ankara Barosu ile birlikte verdiğimiz bu hizmeti hukuksal sorunlar karşısında avukatlık hizmetine ihtiyaç duyan ancak maddi durumu yeterli olmayan insanlara ulaştırıyoruz” dedi. Yaşar, adli yardım bürosuna günde 60 kişinin başvurduğunu, ayda bin kişinin bürodan adli yardım hizmeti aldığını söyledi. Yenimahalle’de yaşayan yurttaşların adli yardım bürolarına taşıdığı konuların başında, alacak davaları veya nafaka ve boşanma davaları gibi aile hukukuna ilişkin uyuşmazlıklar geliyor.

‘Siteler için geç kalındı’

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Valiliği tarafından başlatılan ve Siteler’in marka olmasını amaçlayan Siteler Eylem Planı ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Aynı zamanda Siteler’de uzun süre işyeri çalıştıran ve bölgenin sorunlarıın yakından bilen Yaşar, “Benim 20 yıl önce söylediklerim şimdi vali yapmaya çalışıyor. Siteler mobilyasının marka olması için çok geç kalındı” dedi. Siteler’in yakınlarına büyük mobilya mağazası kurulacak olmasının mobilya esnafını etkileyeceğini belirten Yaşar, “Siteler eski yapısını, eski kalitesini korusaydı, fabrikasyon mobilyalar Siteler’i etkilemezdi. Ancak artık Siteler’de eski marangozlar, atölyeler kapandı. Açık kalmayı başaranlar ise çok küçüldü. Siteler için artık geçti. Türkiye’nin her tarafı artık mobilya” açıklamasını yaptı.