'Hırsı Yüzünden Yıkmak İstiyor'



Hürriyet'ten Oğuz Demir'in haberine göre, Keçiören eski Belediye Başkanı Turgut Altınok, Gökçek’in kendisine karşı olan hırsı nedeniyle kuleyi yıkmak istediğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Cumhuriyet Kulesi ile ilgili olarak “Ne planı var, ne de izni. Yıkılma maliyeti 750 bin TL. Yapımı için harcanan parayı da dava açılırsa Turgut Altınok ödemek zorunda. Keçiören Belediyesi dava açması lazım” şeklindeki demecine yanıt veren Altınok şunları söyledi:

Aylık 1 milyon tl

“Gökçek, Altınok hırsına odaklanmıştır. Kendisinin hukuka aykırı yapmış olduğu işlemler varken, yargı kararlarını uygulamazken Keçiören’in ve Başkent’in simgesi olacak Cumhuriyet Kulesi ile uğraşıyor. Kule ile ilgili daha önce Cumhuriyet Savcılığı inceleme yaptı ve yasaya aykırılık olmadığına karar verildi. Proje zaten büyük oranda bitti ve yargı henüz karar vermedi. ‘Mania hattı’ yükseldiğine göre açılan davalar nedeniyle hükümsüz kalıyor. Bu proje bugün 50 milyon TL’den aşağı yapılmaz, Bir daha Keçiören’e gelen belediye başkanı da böyle büyük bir projeye sahip olamaz, finansmanı bulup, bunu gerçekleştiremez. Aylık 1 milyon TL kira getirecek proje, maliyetini 2 yılda kira bedeliyle karşılayabilecekti.Bu eser Keçiörenliler ve Ankaralılarındır, milli servettir. Yapılmış bir şeyi yıkmak günahtır.”

‘Demir Kafes’e 90 milyon dolar’

‘Demir Kafes’ ve Gökkuşağı projelerini hatırlatan Altınok sözlerini şöyle sürdürdü: “Gökçek’e soruyorum Eskişehir yolundaki Demir Kafes’in Büyükşehir Belediyesi’ne maliyeti 90 milyon dolardı. Fakat bu para çöpe atıldı. Tekrar soruyorum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın önündeki yol ortasında yapılan Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’nın ruhsatı var mı? Gökçek, buranın maliyetini cebinden mi verecek? Belediye meclis üyeleri de Gökçek’in hukuka aykırı işlemlerine onay verirken vicdanları nasıl rahat ediyor, bunu merak ediyorum.”