Hisarcıklıoğlu'ndan Yılmaz ve Bayraktar'a 'Hayırlı Olsun' Ziyareti



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.
    
TOBB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Hisarcıklıoğlu'nu kabulünde, iş dünyasının kalkınma sürecinde çok kritik bir rolü bulunduğunu, TOBB'u bu süreçte çok önemli bir partner olarak gördüklerini söyledi. Kalkınma Bakanlığı olarak çalışmalarını 2023 perspektifi ile sürdüreceklerini ifade eden Yılmaz, gerek makro düzeydeki planları, çalışmaları gerekse bölgesel ve yerel düzeydeki politikaları, sektörel politikaları hep bu vizyon üzerinde yapacaklarını belirtti. Bu şekilde çalışırken de iş dünyası, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları ile de işbirliği içinde olacaklarını kaydeden Yılmaz, ''TOBB sadece danışma, istişare anlamında değil, somut olarak, kurumsal olarak da bizim bir partnerimiz. Bundan sonraki süreçte de hem merkezde hem bölgesel düzeyde yeni yapılar oluşturuyoruz. Buralarda da hep işbirliği içinde çalışacağız'' dedi.
    
Yılmaz'a başarılar dileyen Hisarcıklıoğlu da Yılmaz'ın geçen dönemki bakanlığı ve öncesindeki bürokrasi görevleri sırasında Türk özel sektörüne her zaman destek olduğunu ifade etti. Kalkınma ajanslarının burada en önemli noktalardan bir tanesi olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, ''İnşallah özel sektör ve kamunun daha fazla işbirliği ile hedefimiz 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek'' dedi.


    
Bayraktar: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şehirleri daha yaşanılır hale getirmek için çalışacak
    
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da Hisarcıklıoğlu'nu kabulünde, bir ülkenin kalkınmasında ana unsurun özel sektör olduğunu vurguladı. Öncelikle yatırım iklimini geliştirmek için çaba sarfetmek gerektiğini ifade eden Bayraktar, çevre ve şehirciliğe önem verirken, ülke sanayini geliştirmenin zorunluluğuna dikkat çekti.
Sanayinin daha rahat ortamlarda çalışmasını ve ülkenin gelişmesini istediklerini belirten Bayraktar, yeni kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının şehirleri daha yaşanılır hale getirmek için el birliğiyle çalışmak üzere görev yapacağını kaydetti.
    
Açıklamaya göre, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da Bayraktar'ın bugüne kadar çok başarılı çalışmalar ortaya koyduğunu ifade etti ve ''Sayın Bakanımızın pratik ve sonuç odaklı yaklaşımıyla bundan sonra da hem çevre ve şehirciliğin hem de Türk sanayisinin gelişimine katkı sağlayacağına inanıyorum'' dedi. TOKİ'nin bugün Türkiye'de değil çevre ülkelerde de model olarak alınmasında Bayraktar'ın önemli hizmetleri olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, ÇED raporlarının alınması ve şehircilik açısından master planlarının uygulanması konusundaki sorunların çözümünde Bakan Bayraktar'ın önemli katkılar sağlayacağını düşündüklerini bildirdi. TOBB Başkanı ayrıca, lojistik köylerin kurulmasının sanayi bölgeleri açısından önemine dikkat çekti.