Hızlı, Hafif ve Ekonomik Hafif Dolgu Çözümü: Modulo®



Ürünler tek kullanımlık ‘kör kalıp’ olarak kullanılıyor ve betona şekil vererek döşemeyi taşıyan yüzlerce betonarme kemer, kubbe ve onları destekleyen sütunlar oluşturuyor. Sistem alternatif dolgulara kıyasla benzersiz nakliye, yatay-dikey taşıma ve yer tasarrufu sağlıyor. Örneğin; 50 kamyon gazbetonluk bir dolgu, 1 kamyon kör kalıpla yapılabiliyor. Kolay ve hızlı (90 m2/adam-saat) kurulumu sayesinde inşaat süresi ciddi oranda kısalıyor. Döşeme imalatında kullanılan beton, demir ve diğer tüm dolgu malzemelerinden tasarruf sağlanıyor, tüm yapı hafifliyor. Kör kalıpların oluşturduğu boşluk havalandırılabiliyor ve içinden her türlü mekanik/elektrik tesisat geçirilebiliyor. Oluşturulan yüzey beton olduğu için üzerine daha sonra serbestçe her türlü zemin kaplaması yapılabiliyor, tuğla-gazbeton-alçıpan vb. bölme duvar oluşturulabiliyor. Toprak altında kalan kotlarda kullanıldıklarında yapı Radon gazından ve nemden korunuyor, ısı ve ses izolasyonu sağlanıyor. Geri dönüşümlü polipropilen ile üretilen kör kalıplar projeye LEED puanı da kazandırıyor.

Kör kalıp sistemi kullanılarak katta hafif dolgu, ters kiriş dolgusu, peyzaj dolgusu, asansör holü dolgusu, temel üzerinde dolgu veya mütemadi temel dolgusu yapılabilirken, sisteme ilave edilecek basit elemanlar ile havalandırılabilir temel oluşturulabiliyor, sistem modüler yükseltilmiş döşeme yerine kullanılabiliyor.

Referans Proje:

Proje: Water Garden İstanbul

Lokasyon: Ataşehir, İstanbul

Alan: 7.500 m2

Yüklenici: Berko İnşaat

Açıklama: Berko İnşaat tarafından Ataşehir'de inşa edilen ve konsept olarak Dünyada ilk olan Water Garden İstanbul projesinde katta hafif dolgu olarak kullanılan Modulo H15 kör kalıplar

@referanskodu:18.07.2016@