Hızlı Tren Garı Projesi İhaleye Çıktı



Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) Genel Müdürlüğü, “Ankara Hızlı Tren Garı Projesini, yap-işlet-devret modeli” ile yaptırmak üzere ihale açtı. TCDD'nin ihaleye ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyuruya göre Ankara ili hudutları dahilinde yapılacak olan işin yapım (yatırım) süresi, yer teslimini takiben 2 yıl olarak belirlendi.

Proje hazırlanması ve olası imar revizyonları süreci, 2 yıllık yatırım sürecine dahil edildi. İşletim süresi ise istekliler tarafından teklif edilecek. Söz konusu ihalede katılımcılardan 1 milyon 500 bin dolar tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

İhale, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğünde 20 Ocak 2011 tarihinde saat 10.00'da “kapalı teklif usulü” ile gerçekleştirilecek.

İstekliler şartnameyi, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, Emlak ve İnşaat Dairesi Başkanlığından bedel ödeyerek satın alabilecek. Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları ise ihale günü saat 9.30'a kadar TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğüne bizzat istekli veya vekili tarafından verilecek. Posta ile verilecek teklifler ise kabul edilmeyecek.

İşin gerçekleştirilmesi ile ilgili olarak görevli şirketin kullanacağı krediler ve diğer harcamalar için Hazine Garantisi verilmeyecek.