Hızlı Tren İlk Seferine Çıktı



Ankara-Eskişehir hattında hizmet verecek olan yüksek hızlı tren, bugün seferlerine başladı. Başbakan Erdoğan'ın kullandığı tren saat 09:40'ta Ankara'dan Eskişehir'e hareket etti. Hızlı trenin seferlerine başlaması dolayısıyla Ankara Garı'nda bir tören düzenlendi. Ankaralı seğmenlerin Ankara Garı’nda karşıladığı Başbakan Erdoğan törende yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi:

"Ankara-Eskişehir trenimiz tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Bundan sonra da Eskişehir-İstanbul hattını süratle inşa edeceğiz ve tamamlayacağız ve Ankara-İstanbul hattını inşallah yetiştirdiğimizde 10 yılların hayalini gerçekleştirmiş olacağız. Tabii bu arada önümüzdeki yılsonunda bitirmeyi hedeflediğimiz Ankara-Konya etabı da var. Böylece ülkemizi demir ağlarla örüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz, ya Allah Bismillah."

Yüksek Hızlı Tren'in ilk seferinde, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda gazeteci de yolcu olarak bulunuyor.