Hızlı Treni Çok Sevdik



Ankara-Eskişehir arasında karşılıklı olarak ilk seferine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle 13 Mart 2009’da başlayan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile 10 ayda 1 milyon kişi seyahat etti.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, hızlı tren seferlerinin hizmete girmesiyle kara yoluyla 2,5-3 saatte katedilebilen Ankara-Eskişehir arasının 1,5 saate düştüğünü söyledi.

YHT’nin hizmete girdiği 13 Mart 2009’dan bu yana geçen 10 ayda yaklaşık 1 milyon kişinin hızlı trenle seyahati tercih ettiğini ifade eden Karaman, şöyle konuştu:

"Hızlı tren seferlerinin yoğun ilgi görmesi bizleri memnun ediyor. İki kentte yaşayanlardan özellikle öğrenciler, öğretmenler, askeri personel ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişiler, sabah gidip akşam sıcak yuvalarına güvenli bir şekilde dönebilmektedir. Ankara’da yaşayan, ancak Eskişehir’de çalışan veya Eskişehir’de yaşayıp Ankara’da görev yapan birçok kişi hızlı treni kullanıyor."

TCDD Genel Müdürü Karaman, hızlı trenin insanların hayatında yeni bir çığır açtığını dile getirdi.

Turizm de canlandı

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Eskişehir’de kendi aralarında toplanan bir grup Ankara’da düzenlenen bir sanat etkinliğine, konsere rahatlıkla gelebiliyor ve aynı gün dönebiliyor. Bu da hızlı treni cazip hale getiriyor. Hızlı tren Eskişehir ile Ankara’nın turizmine de önemli katkılarda bulundu. İki kent arasındaki mesafe kısalınca turizm de canlandı. Hızlı trenle bu yıl 2 milyon kişiyi taşımayı hedefliyoruz" dedi.