HKMO 10. Yaz Eğitim Kampı



TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası'nın (HKMO), bu yıl 10.'sunu gerçekleştireceği 'yaz eğitim kampı'na başvurular başladı. 10 Temmuz 2011 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği kamp, Dikili'de gerçekleştirilecek. Kampın bu yılki teması 'özgürlükler'.

İzmir Şubesi yürütücülüğünde sürekli eğitim etkinliği çerçevesinde her yıl düzenlenen yaz eğitim kampı, üniversitelerin Harita/Jeodezi ve Fotogrametri/Geomatik Mühendisliği bölümleri başta olmak üzere, TMMOB‘ye bağlı tüm odaların, mühendislik, mimarlık ve şehir planlanma bölümü öğrencileri ve oda yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşiyor.

Yaz Eğitim Kampı ile yakın gelecekte meslektaşımız ve odalarımızın üyesi olacak mühendis, mimar ve şehir plancı adaylarının, TMMOB ve bileşeni Odaların görevlerini, yetki ve sorumluluklarını, çalışma anlayışı ve uygulamalarını tanımaları, bunun yanında mühendis, mimarlar ve şehir plancıların yaşamdaki yeri ve meslektaşlarına bakışının önemini kavramaları, tamamlayıcı nitelikteki teknik ve uygulamalı eğitim ve atölye çalışmalarıyla sürece katkı verilmesi; bununla birlikte ülkemizde ve dünyada yaşanılmakta olan ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelere ilişkin konunun uzmanlarıyla tartışma, değerlendirme ve bilgi paylaşımıyla geleceğe dair değerler hakkında bilinçlendirmeyi, birlikte planlama, karar alma, üretim, yönetim ve paylaşma sürecini yaratmaları, mesleki, sosyal, kültürel ve toplumsal gelişmeleri birlikte değerlendirmeleri, geleceğe yönelik umutlarını diri tutmaları ve yaşamla güçlü bir bağ kurmalarına katkı verilmesi amaçlanıyor.

Kamp, sosyal, kültürel, toplumsal ve mesleki alanlarda; akademisyenlerin, gazeteci ve sanatçıların, bürokrat, belediye başkanları ve siyaset adamlarının da katılımıyla güncel ve toplumsal gelişmeler, ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarında ele alındığı söyleşiler, konferanslar, paneller ve forumlar, spor turnuvaları, yarışmalar, teknik ve kültürel geziler ile öğrencilerin atölye çalışmalarını içeriyor.