Holzmann'dan Ahşap Pencere Devrimi



AG HOLZMANN yeni nesil pencereler ile; İç mekân %100 Sapelli, Okume Doğal Ağaç, Dış mekân Sağlam Polimer-PVC pencere tek bir üründe…

Yeni nesil doğal ahşap kompozit pencereler farklı ve yüksek beklentilere cevap veren nitelikli çözümler sunuyor:  Estetik, doğallık, oda iç ısısını dış hava şartlarından koruma, ses yalıtımı, hırsızlığa karşı güvenlik, yangından korunma...  

Hakiki ağaçlar kullanılarak yapılan pencere ve kapılar, iç dekorasyona özellik ve değer katar. AG HOLZMANN'ın Ahşap Doğal Kompozit Pencereleri ile ahşabın rengi, mobilyaları tamamlayacak ya da onunla kontrast oluşturacak şekilde seçilebiliyor.





Klasik Alman güvenilirliğinin estetik bir anlayışla yeniden yorumlanışı: 'Woodcom Exclusive'

- Dış mekâna bakan Polimer-PVC  yüzey, iç mekân yönündeki ahşap profili zırh gibi kuşatarak ahşabı, olumsuz dış hava koşularına karşı korur. Şiddetli rüzgâr altında, pencere kanat boşluğuna sızan yağmur suyu, ahşap yüzeye ulaşmadan, PVC profilden tahliye edilir ve ahşap profil kuru kalır.

- Kaliteli ağaçlardan üretilen ahşap ve Polimer-PVC bileşimli kompozit pencereler hem uzun ömürlü hem de farklı mimari taleplere hitap edecek estetiğe sahip. Modern, uzun ömürlü, ekolojik ve ekonomik özelliklere sahip Ahşap Kompozit Pencere, tasarımcılara geniş seçenekler sunar.

Masif ahşap profili, gerçek ağaç yüzeyi ile mobilya kalitesinde. Malzeme olarak çam, ceviz, maun, kiraz gibi farklı seçenekler sunuyor. Dekoratif yüzeye sahip tüm bu ahşap çeşitleri, sorun yaratmadan kullanılabiliyor. Ahşap yüzeyler, mobilyalara, zemin, tavan ve duvar renklerine uyumlu ya da bunlara kontrast oluşturacak şekilde seçilebilir.



- Dış yüzey Polimer-PVC ile korunduğundan iç yüzey, dış hava koşullarından ve mor ötesi (UV) ışınımından etkilenmez ve dekoratif isteğe uygun olarak projelendirilebilir. Ahşap Kompozit Pencerenin yüksek standartını oluşturan bir başka öğe ise kaplamalı yüzleri ve bu yüzlerin konturlarına uygulanan koruyucu kaplama. Kaplanan tabaka, mat ya da parlak olarak, alttaki doğal ahşaptan beklenen etkiyi yansıtırken, UV ışınlara ve kötü hava koşullara karşı ahşabı koruyor.

- Uygun aksesuarlar ve camla desteklenmiş Ahşap Kompozit Pencereler, hırsızlığa karşı maksimum güvenlik sağlar.

- Ahşap Kompozit Pencereler, kısa süreli yangınlarda zarar görmez. Pencerenin iç yüzeyindeki ahşap profiller, yangının sebep olduğu yüksek ısılarda asla erimez. Öte yandan ahşap, yangına karşı iyi yalıtım değerlerine sahip olduğundan, tamamının yanma sıcaklığına ulaşması saatler alır. Böylelikle, yangının ilk saatlerinde ahşabın ancak ısınabilen dış yüzeyinden sadece ince bir tabaka yanar.

Bu nedenle yangına dayanıklılık şartı taşıyan F30, F60 ve F120 (30-60-120 dakika yangına dayanan) pencerelerin yapımında ahşap malzeme tercih edilir. AG HOLZMANN Ahşap Kompozit Pencereler, yapının projelendirilmesi sırasında ortaya çıkan teknik beklentilere uygun malzeme kesitlerine kolayca uyum gösterir.

AG HOLZMANN’ın tescilli tasarımıyla ortaya, aynı kategorideki diğer ürünlerle kıyaslanmayacak özelliklere sahip, her tür malzemeyle kolayca kombine olan, uzun ömürlü bir ürün çıkıyor. AG HOLZMANN Ahşap Kompozit Pencereler,  Avrupa normlarının EN, EN ISO, DIN EN (Isı ve İklim Koruyucu, Sızdırmazlık ve Dayanıklılık) standartlarına tam olarak uyuyor.