İzmir'de Yeni Kooperatifler

Birçok firma, İzmir'in dört bir yanında büyük konut hamlesi başlattı. Gönen Grubu'nun sitesi, Murat Demirer, Dikran Masis işbirliği ile yapılan evler ilgi çekti. Ama asıl bombayı 150 villa yapacak olan Ege-Koop patlattı.

Mortgage’in söylentisi bile yetti
Türkiye çapında konut sektöründe yaşanan canlılık, Ege Bölgesi ve İzmir için de geçerli.
Bir çok firma İzmir’in dört bir yerinde büyük konut hamlesi başlattı.
Bunlar içinde yıllardır konut sektöründe olanlar da var, yeni yeni konut sektörüne girenler de.
Örneğin, Gönen Grubu.
Yıllarca otomotivle adını duyuran bu grubun İzmir Foça çıkışı Ulukent bölgesindeki sitesi şimdiden ilgi odağı. Tam orta direklik. Onun dışında Karşıyaka sırtlarında Murat Demirer, Dikran Masis işbirliği ile Yüksek Vadi Evleri ve Denizkızı Evleri de ilgi çekti.

Ama... Son bombayı konut sektöründe saygın bir yer edinen ve 21 yılda 100 bin kişiyi ev sahibi yapan, hem de bu olayı sorunsuz bir şekilde gerçekleştiren Ege-Koop patlattı. İzmir’e Egekent-1 (9 bin 400 konut), Egekent-2 (bin 600 konut), Egekent-3 (2 bin 200 konut), Egekent-4 (bin 600 konut), Seyrek 1000 bahçeli konut projelerini kazandıran Ege-Koop, İzmir’in en gözde yerleşim yerlerinden biri olan Güzelbahçe ve İzmir-Foça-Ayvalık hattında yer alan Seyrek’te 150’şer villalık bir çalışma gerçekleştirecek.

150 milyara mal olacak
Yeni yılda başlayacak villalar, 2006 tamamlanmadan sahiplerine teslim edilecek. Jet hızı ile. En son teknoloji ile. Projenin özelliği, tamamen çelik teknolojisi kullanılması ve 9 şiddetindeki bir depreme bile dayanıklı olması. Fiyatlar ise benzerlerinin yarısı oranında. Seyrek ve Güzelbahçe villaları yaklaşık 150 milyar liraya mal olacak. Çevre düzenlemesi, altyapısı ile. Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan’ın bir de müjdesi var: “Ege-Koop zaten bir marka. Bir özelliğimiz de sürekli yenilikleri gerçekleştirmemiz. Çelik teknolojisi sektörde ciddi bir atılım. Ancak asıl sevindirici olanı, süre kazancımız. Güzelbahçe ve Seyrek villaları en geç 7- 8 ay içinde teslim edilecek. Kuraya göre bazı teslimler birinci ay başlayacak. Yani kooperatif üyesi daha taksitleri ödemeye başlamadan evine geçip oturacak. 21. yılında Ege-Koop’a da yakışan bu.”

Güzelbahçe de, Seyrek de gerçekten görülmeye değer. Ulaşım kolaylığı, çevre bağlantıları ve yeşil alan şansı var. Ege-Koop’un sektörde “ciddi bir ucuzluk” yarattığı ortada. Bu da en çok orta direği sevindiriyor. Projeler devam edecek. Seyrek ve Güzelbahçe’den sonra Mordoğan ve Seferihisar için de hazırlıklar sürüyor. 2006 yılında Ege-Koop’un “konut atakları” çok konuşulacak.

Başkan Hüseyin Aslan bir rahatsızlığını da açık açık dile getiriyor: “Deprem olayını da, insanların konut umutlarını da sömürmek isteyenler var. Korku tüccarları var. Umut simsarları var. Biz Ege-Koop olarak bunlarla mücadele edeceğiz. İşte son seçeneklerimiz, herkesin şapka çıkaracağı çalışmalar. Sürprizlerimiz devam edecek.”

Bir de son dakika gelişmesi: Güzelbahçe’yi, Seyrek’i, Mordoğan’ı, Seferihisar’ı duyanlar, Ege-Koop telefonlarını kilitlemiş. İşin ilginci, en çok ilgi de İzmir dışından. Gelecekte İzmir’de yaşamak isteyenlerden.