Hükümetten Erciyes Projesine 50 Milyon Lira



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, hükümetin Erciyes Projesi için 50 milyon lira kaynak aktardığını bildirdi. Özhaseki, Erciyes Kayak Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, yapımı devam eden projeyle ilgili bilgi verdi. Temeli geçen yıl atılan, 16 ayrı tesisten oluşan Erciyes Kış sporları ve Turizm Merkezi için bugüne kadar 100 milyon lira harcadıklarını belirten Özhaseki, şunları söyledi:

''Projemizin devamı için kaynak arayışlarımız vardı. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğa'a burası için yaptıklarımızı anlatıp destek istedik. Yaptığımız görüşmeler sonucu buraya hükümet 50 milyon lira kaynak aktardı. Bu para önceki gün bizim hesabımıza geçti. Emeği geçen herkese, Başbakanımıza, Kültür ve Turizm Bakanıma, Maliye Bakanımıza, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza, Kayseri milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu yeni kaynakla hem yapımı devam eden tesisleri bitireceğiz hem de yeni tesislerin yapımına başlayacağız.''

Özhaseki, 3 yılda bitmesi planlanan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin bölgenin çehresini değiştireceğini ve kış turizminin Kayseri'ye çok şey getireceğini de ifade ederek ''Eskiden buraya bir misafirimizi getirmeye utanırdık. Her yer baraka ve çöplerle doluydu. Şimdi görüyorsunuz buranın çehresi değişti. Projemiz tamamlandığında çok sayıda insan buradan gelir sağlayacak'' diye konuştu.