Hürriyet Medya Tower Yerine 340 Milyon Dolarlık Proje!



Nurol GYO tarafından yaklaşık bir yıl önce 127,5 milon dolarla satın alınan Hürriyet Medya Tower arsasına yapılacak proje belli oldu. Şirket, Nurol Park Güneşli projelerinde konutların yanı sıra 24 bin metrekare açık hava yaşam vadisinde 70’e yakın cafe ve mağaza, 20 bin metrekare alana sahip ofis bloğu ve 162 odalı şehir oteli de inşa edecek. Toplam 340 milyon dolara mal olacak proje 34 ay sonra teslim edilecek. Nurol Park’ın mimarlık işlerini New York, Moskova ve İstanbul gibi metropollerinde faaliyet gösteren mimarlık ofislerinden Öncüoğlu+ACP Mimarlık yürütüyor. Projedeki peyzaj alanı, yine Dalokay Design Studio tarafından yapıldı. Nurol Park’ta 24 bin metrekare alan yeşile ayrıldı.

KDV alınmayacak

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, Nurol Park’ta metrekare satış fiyatlarının 2 bin 900 TL’den başladığını ifade etti. Şirket olarak aldıkları karar doğrultusunda müşterilerinden KDV tutarını talep etmeyeceklerini belirten Aykaç, “ Fiyatlar bölgedeki diğer projelerle kıyaslanırsa oldukça uygun. Biz bugün metrekaresi 3 bin 900 de desek kimse çok demezdi. Ancak biz seri şekilde satış yapıp yeni projeler inşa etmek istiyoruz” dedi. Aykaç şirket olarak temettü dağıtımına önem verdiklerini bu nedenle portföylerini genişletmeyi hedeflediklerini söyledi. Aykaç, portföy genişliği için projedeki ticari birimleri satışa çıkarmayacaklarını, ellerinde tutacaklarını belirtti.

314 konut için imza atıldı

Aykaç, Güneşli bölgesinin hızla geliştiği belirtti ve ekledi: “ Bölgeyi 2. Büyükdere Caddesi olarak tanımlıyorlar. Bugün Güneşli’de sadece 2 otel varken 2015 yılında bunun 13-14’e çıkması bekleniyor. Kabataş- bağcılar metro hattı da bu yıl ihaleye çıkacak ve bölge daha da değerlenecek.” Projelerinde talep toplama dönemine 5 gün önce başladıklarını söyleyen Aykaç, “314 konut için rezervasyon sözleşmesi imzaladık” dedi. Aykaç, talepler arasında eski Hürriyet çalışanlarının da yer aldığını dile getirdi.

Yüzde 87’si 1+1 ve 2+1

Nurol Park’ta 154 rezidans, 84 loft ve 880 tower dairesi olacak. Aykaç, daire tiplarini belirlerken pazar araştırması yaptıklarını ve bu bağlamda projedeki konutların yüzde 87’sini 1+1 ve 2+1 olarak belirlediklerini söyledi. 3,20 metre tavan yüksekliği ile ferah bir yaşam alanı sağlayan loftlarda 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri bulunuyor. Loft’lar 113 metrekare ile 191 metrekare arasında değişiyor. 1+1 ve 2+1 seçeneklere sahip toplam 154 rezidans dairesinde ise büyüklükler 54 metrekareden başlayıp, 83 metrekareye kadar yükseliyor.Nurol Park’ın tower daireleri 10 ile 31 katlı 4 blokta toplanıyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçeneklere sahip toplam 880 adet tower dairesi bulunuyor. Tower dairelerinin boyutları 74 metrekare  ile 204 metrekare arasında değişiyor

Kamuya açık vadi ile mahalle kültürü yaratılacak

Aykaç proje kapsamında 250 metrekarelik bir vadi tasarladıklarını söyledi. Bu alanın sadece proje sakinleri için değil, tüm bölge halkı için oluşturulduğunu belirten Aykaç, “ Bu vadi İstiklal Caddesi, Bahariye Caddesi gibi kentin yaşam alanlarından biri olacak. Vadide yer alacak 70 dükkan mahalle kültürünü yansıtan fonksiyonlarla işletilecek” dedi. Projenin sağ kısmını konut bölümü, sol kısmını ise ticari bölüm olarak konumlandırdıklarını belirten Aykaç, şunları söyledi: “ Vadi aynı zamanda konut ve ticari alanları birbirinden ayıracak. Projede üst ve alt platform arasında 7 metrelik kot farkı bulunuyor. Üst kottaki tüm konut blokları bir avluya açılıyor. Alt kotta ise ticari alanlar yer alıyor. Bu sayede, projemizde birbiriyle diyalog halinde bir mimari ve sosyal yapı oluşturuyoruz.”

Nurol Park Güneşli TEM ve E5 arasındaki Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alıyor. E5’e 6 km, TEM’e 3 km mesafede bulunan Nurol Park’ın Atatürk Havalimanı’na uzaklığı ise 7,5 km. Nurol Park, ayrıca yapılması planlanan metro hattının Evren Durağı’na ise 230 metre mesafede bulunuyor.