Hurriyetemlak.com'dan Gayrimenkul Danışmanlığı Sertifika Programı



Hurriyetemlak.com, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı eğitim kurumu Netron güvencesiyle Gayrimenkul Danışmanlığı Sertifika Programı başlattı. Ağırlıklı olarak emlakçıların ve emlak alanında kariyer edinmek isteyenlerin hedeflendiği program, gayrimenkul danışmanlığı yapmak için ihtiyaç duyulacak tüm alanlarda kapsamlı ve akademik bir eğitim verilmesini öngörüyor.

Proje, Türkiye’nin ilk online ve video destekli gayrimenkul danışmanlığı sertifika programı olacak. Eğitim içeriği MEB onaylı olan program, katılımcılara, istedikleri zaman, istedikleri yerden ve istedikleri kadar tekrarla eğitim alma fırsatı sunuyor. Tanınmış akademisyenler tarafından yürütülen eğitim programını başarıyla tamamlayanlara MEB onaylı katılımcı sertifikası veriliyor.

Hurriyetemlak.com Portal Müdürü Erol Demirtaş, konu hakkında şunları söylüyor: “Avrupa Birliği düzenlemeleri gereği, ileride, emlakçılık yapabilmek için sertifika veya eğitim zorunlu olacak. Hurriyetemlak.com olarak, gayrimenkul sektörünün gelişimine ve uzmanlaşmaya büyük önem veriyoruz. Netron işbirliğiyle sunduğumuz bu eğitimle, üyelerimize yarının emlak sektörü standartlarına bugünden sahip olma imkanı sunmayı ve emlakçılık yapmayı düşünen herkesin işin inceliklerini anlayarak çalışmasına yardımcı olmayı istiyoruz. Hedefimiz, emlakçıya işini en iyi yapmasına olanak sağlayacak herşeyi vermek.”

Uzmanından sağlanan içerik

Gayrimenkul sektörünün uzman isimlerinin danışmanlığında hazırlanan sertifika programı kapsamındaki tüm eğitimler e-öğrenme yöntemiyle sunuluyor. Böylece tüm katılımcılar, bilgisayarlarının başında, zaman ve mekana bağlı olmadan eğitim alabiliyorlar.

Gayrimenkul Danışmanlığı Sertifika Programı, gayrimenkul danışmanlarının kendi alanlarındaki her türlü bilgi ihtiyacı düşünülerek oluşturulmuş, ayrıntılı bir eğitim programı. Emlakla ilgili genel kavramlardan hukuki ve ekonomik boyutta emlakçılığa kadar pek çok ayrıntıyı içeriyor. Tapu, kadastro, şehir planlaması, vergilendirme gibi tüm teknik ayrıntılar, sertifika programının içeriğinde yer alıyor. Katılımcılara, harita ve imar uygulamaları, kentleşme ve imar hukuku, gayrimenkul hukukuna yönelik eğitimler veriliyor; halkla ilişkiler faaliyetlerinin nasıl yürütüleceği ve bu çerçevede ne gibi bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiği aktarılıyor. Programın içeriğinde ekspertiz hizmetleri de ayrıntılı bir biçimde inceleniyor. Programı tamamlayan katılımcılar, kat irtifakından ifraz işlemlerine, miras taksiminden borçlar kanunu hükümlerine kadar tüm kavramlar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oluyorlar.