"Hüseyin Anka ile Sinan'ı Yeniden Yorumlamak"



Mimar Sinan'ın doğumunun 500.yıldönümüne rastlayan 1990 yılı için hazırlanan 40 dakikalık bu belgeselde, Mimar Sinan'ın ilk heykelini yapan Hüseyin Anka, son verilerin ışığında Mimar Sinan'ı yeniden yorumluyor.

Mimar Sinan'ın ilk heykelini yapan kişi olan Hüseyin Anka, yapmış olduğu çamurdan heykelle, aşama aşama Sinan'ı anlatmaktadır. Heykel aracılığı ile Mimar Sinan'ın duygularının da yansıtıldığı belgeselde, devletin ellerinden tutarak topluma kazandırdığı, kırsal kökenli bu iki Sanatçının arasında kurulan paralellik gözler önüne seriliyor.

Belgesel sinema alanında, anlatım tekniği itibariyle bir ilk'i gerçekleştiren bu film, gösterildiği platformlarda çok yankılar uyandırdı.

Suha Arın, 50'nin üzerinde çok önemli filme imza atmış, birçok önemli ismi yetiştirerek sanat ve kültür yaşamımıza kazandırmıştır. Safranbolu evinin yaralanış acısını, yaşlı bir şerbetçinin gözüyle Kapalı Çarşı'yı, kendisini "fakir" ve "güçsüz karınca" diye betimleyen Mimar Sinan'ın muhteşem eserlerini ve bunlar gibi birçok değerimizi, biz ve bütün dünya O'nun filmleri ile gördü. Ölümünün 2. yıldönümünde büyük usta Suha Arın'ın önemli filmlerinden ikisi izleyicileri ile buluşuyor.

Yer:
İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla, 127 No'lu Salon
Tarih: 30 Mart 2006, Perşembe
Saat: 18:30



Etkinliğe katılmak için tıklayınız.