Hüseyin Avni Paşa Korusu Yine Kaçak İnşaat ile Gündemde



Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Mehmet Cengiz’in aldığı Fethi Paşa Korusu’nun bitişiğindeki Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda, dikkat çeken inşaatlar yapılıyor.

Sultantepe Mahallesi muhtarı Gönül Uzun ve bölgede yaşayan mimar Aysel Can Ekşi’nin de aralarında bulunduğu bir grup koruda incelemelerde bulundu. Grubun tespitlerine göre koruda Hüseyin Avni Paşa köşkü, Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşk ve onun müştemilatı adı altında yapılan binanın dışında dördüncü bir bina daha yapılacak.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Hukuksuz inşaat yapılıyor
Mahalle sakinleri, incelemelerinin ardından İstanbul 6 No’lu Koruma Kurulu Müdürlüğü’ne bir dilekçe yazdı. Söz konusu alanda en fazla iki binanın kayıtlı olduğu belirtilen dilekçede, diğer binaların hukuksuz olduğu vurgulandı. Ayrıca, kurula birtakım eski fotoğraflar sunuldu. Dilekçede, sunulan fotoğraflar örnek gösterilerek “Hiçbir zaman mevcut olmayan binalar, sanki eski tarihlerde varmış gibi inşa ediliyor, hukusuz inşaat yapılıyor. Buna göre anılan alanda, bir adet üç katlı bina ve bir adet tek katlı müştemilat olması gerekirken cephesi 37 metre olan bir adet bina inşaatına daha başlanmıştır” denildi.

Dilekçede, daha önce bölgede hiç olmayan ancak onaylı projede görünen dördüncü bir binanın tespit edildiğine dikkat çekilerek bu binanın da yapıma hazır olduğu belirtildi. Bölge sakinleri, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne de başvurarak “hukuka aykırı inşaatın derhal durdurulmasını” istedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.