I.D. Magazine 55. Kez Yılın Tasarımlarını Belirleyecek



1954 yılından bu yana ürün, mobilya, grafik ve çevre tasarımında en iyileri seçen ‘Annual Design Review’, 2009 seçkisi için başlangıç işaretini verdi. Yıllar boyunca tasarımın evrim haritasını ortaya çıkaran, maddi ve görsel kültür üzerindeki izlerini süren ödül programı bu sene itibariyle yeni bir kategoriye de yer verecek. ‘Öğrenci İşi’ kategorisi, ‘Student Design Review’un yerini alacak.

Her yıl pratisyenler ve I.D. (International Design) editoryal ekibinden oluşan bir jürinin yer aldığı Annual Design Review’da, tasarımın durum güncellemesinin yapıldığı bir tür tetkik gerçekleştiriliyor. Seçkisinin I.D. Magazine’in Temmuz-Ağustos sayısında yayınlanacağı ödül programı için son başvuru tarihi 1 Aralık 2008. Bu tarihten geç gönderilen başvurular - en geç 15 Aralık 2008 tarihli posta pulu şartıyla - ekstra 25 dolarlık bir ücret karşlığı değerlendirmeye alınacaklar.

Toplamda üç kategoride verilecek ödüllerin sahiplerini tanınmış tasarım profesyonellerinden oluşan bir jüri belirleyecek. Paketleme, mobilya, çevre, ekipman, interaktif, konsept ve öğrenci kategorileri kendi içlerinde üç aşamalı olarak ödüllendirilecekler. Her kategoride dağıtılacak ‘Best of’, ‘Design Distinction’ ödülü ve mansiyon sahipleri birer ödül sertifikasının sahibi olacak; çalışmaları I.D. Magazine ve derginin internet sitesinden görüntülenebilecek. ‘Annual Design Review’ın sonuçları 1 Mart 2009 itibariyle açıklanacak.

Katılım şartnamesi ve başvuru formuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.