Ian Ritchie İstanbul'da



Yapı-Endüstri Merkezi’nin düzenlediği konferanslar dizisi dünyaca ünlü İngiliz mimar Ian Ritchie ile devam ediyor. “Tasarım ve Yenilik” başlıklı konferans 28 Nisan 2005 Perşembe günü saat 19.00’da İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi'nde (G Amfisi) gerçekleşecek.

Ian Ritchie
1981 yılında Ian Ritchie Mimarlık’ı kuran ünlü mimar, Peter Rice ve Martin Francis ile birlikte oluşturdukları “Rice Francis Ritchie” mühendislik tasarım ofisinin de kurucu ortağıdır. 1987’de mimarlık çalışmalarına ağırlık vermek üzere RFR’den ayrılan Ritchie uzun yıllar firmanın danışmanlığını yürütmüştür. Mühendislik, mimarlık ve endüstriyel tasarımı tek potada eriten RFR (Rice Francis Ritchie) günümüzde de Avrupa’nın önder ve yenilikçi tasarım ofislerinin başında gelmektedir. Aralarında RIBA, Civic Trust, AIA’nın da bulunduğu çok sayıda ödülün sahibi olan Ian Ritchie, aynı zamanda İngiliz Hükümetinin mimari danışmanlığını üstlenmektedir. AA’da da dersler veren Ritchie aralarında Dublin’de inşa ettiği The Spire, Londra’da Regata Center, Paris’te Louvre Piramidi Strüktür Tasarımı (RFR) ve Grand Arch’ın girişindeki “Bulutlar”ın da bulunduğu birçok kentsel simgeye imza atmıştır.

Ian Ritchie konferansına tüm mimar ve mimarlık öğrencilerinin yanı sıra ilgi duyan herkes davetlidir. Konferans simültane olarak İngilizce’den Türkçe’ye çevrilecektir.

Tasarım ve Yenilik
Konferans

Tarih: 28 Nisan 2005 Perşembe, Saat:19:00
Yer: İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi (G Amfisi)
Giriş serbest olup, konferans sırasında simültane tercüme yapılacaktır.

Ricardo Legoretta, Peter Eisenman, Frank O. Gehry, Mario Botta ve Zvi Hecker’i ülkemizde ağırlayan Yapı-Endüstri Merkezi, dünyaca ünlü mimarların çalışmalarını bizlerle paylaştıkları bu konferanslar ile mimarlık gündemine katkıda bulunmaya devam edecek.

Ian Ritchie hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Etkinliğe katılmak için tıklayınız.