İBB "1 Projem Var" Yarışması Sonuçlandı



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “1 Projem Var” Yarışması sonuçlandı.

1 Projem Var” ödüllü proje çalışması, “İstanbullular projeleriyle İstanbul’a yön verecek” sloganıyla şehrin problemlerinin çözümü, sosyal kültürel hayatın geliştirilmesi ve kent kullanıcılarının hayat standartlarının iyileştirilmesi amacını taşıyordu. Yarışma, katılımcı belediyecilik anlayışı çerçevesinde İBB çalışanlarının, İstanbul’da ikamet eden gerçek kişilerin, faaliyette bulunan tüzel kişilerin, orta öğretim kurumları veya öğrencilerinin ve sivil toplum örgütlerinin İstanbul’un yönetimine katılımını sağlamayı hedefliyordu.

Pek çok farklı konuda katılım gösterilen ödüllü proje çalışması projeleri, “1 Projem Var” yönetmeliğinde belirtilen kurullar ve Belediyemiz bünyesindeki ilgili birimler tarafından “uygulanabilirlik”, “orijinallik” ve İstanbul’a katkısı gibi kriterler kapsamında detaylı ve titiz bir incelemeye tabi tutuldu.

Çok sayıdaki proje arasından 5 projenin ödüle layık görüldüğü yarışmanın ödül töreni, ve 16 Haziran 2009 tarihinde Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildi. Tören sırasında konuşan Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, bir şehrin kentsel dönüşümünün yanında, sosyal dönüşümünün de önemli olduğunu vurguladı. Doğan, bu dönüşüm için sosyal belediyecilik ve yönetişim anlayışı kapsamında geliştirilen “1 Projem Var”a katkı sağlamak üzere projeler üreten tüm proje sahiplerine de teşekkür etti.

Yarışmada ödüle layık görülen öneriler ise şöyle sıralanıyor:

Birincilik Ödülü: Serkan Külcü - “İstanbul İçin BİN Projem Var”
İkincilik Ödülü: Mehmet Kara - “Osmanlı'nın Günümüzdeki Sokağı”
Üçüncülük Ödülü: Uğur Selamet - “Otobüste Geçmişe Yolculuk”
Dördüncülük Ödülü: Zeki Yılmazabdurrahmanoğlu - “Açık Hava Müzesi”
Beşincilik Ödülü: Mehmet Tuna - “Masalımsı Eğlence ve Kültür Çocuk Parkı”

Ödüle layık görülen tüm projelere, proje sahibine verilen ödülün yanında İBB Logolu bir “Teşekkür Belgesi” takdim edildi. Proje sahipleri ile imzalanan sözleşme ile de yönetmelikte belirtildiği gibi projenin tüm hakları proje sahibi tarafından İBB’ye devredilmiş oldu.