İBB Etiler Polis Okulu için Herşeyi Yapmaya Hazırmış



Ana protokole göre Etiler’deki arazinin karşılığında Çatalca’da polis okulu ve 400 konut ile İstanbul sınırları içinde ihtiyaç halinde Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) için konut yapmayı kabul eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bir yıl sonra imzaladığı ek protokolle neredeyse Türkiye’nin tamamında karakol ve lojman inşaatı yapmayı taahhüt etti. Cumhuriyet Gazetesi'ndnen Özlem Güvemli'nin haberine göre ek protokolle İBB, ihtiyaç halinde Hakkari, Mardin, Ardahan, Eskişehir, Bayburt, Tokat, Tunceli ve Erzurum’da onlarca emniyet hizmet binası ve yüzlerce lojman yapacak.

Beşiktaş Rumelihisarı Mahallesi’ndeki yaklaşık 32 bin  metrekarelik Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilen Etiler Polis Meslek Yüksekolu’nun bulunduğu hazine arazisinin İBB’ye devri için 7 Nisan 2012’de protokol imzalandı. Buna göre 400 milyon lira değer biçilen arazi için İBB, Çatalca’da 2 bin 500 kişi kapasiteli polis okulu ve 100 metrekare alanlı 400 adet konut inşa edecekti. Çevre düzenlemesi ve alt yapı hizmetleri de İBB tarafından yapılacaktı. Eğer yapılan inşaatlar, araziye biçilen değeri  karşılamazsa İstanbul sınırları içinde konut yapılarak Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilecekti.

2013 yılının kasım ayında iki kurum arasında ek bir protokol daha hazırlandı. Bu protokol ile İBB, İstanbul sınırlarını aşıp Türkiye’ye açıldı. Çatalca’daki inşaatlar tamamlanıp harcanan bedel ortaya çıkmadan Etiler’deki araziye biçilen 400 milyon lirayı karşılamayacağı tahmin edildi ve emniyet tarafından ihtiyaç listesi hazırlandı. Ek protokolde yer alan öncelik sıralamasına göre İBB, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talep etmesi halinde İstanbul sınırları içinde 327 konutu emniyete tahsis edecek. Yine ihtiyaç halinde Hakkari Yüksekova’da 700 konut yapılacak 24 ay içinde teslim edilecek. Mardin’de bin öğrenci kapasiteli polis okulu yaptırılacak. Doğu ve Güneydoğu’da Emniyet tarafından ihtiyaç duyulan lojmanların ve hizmet binalarının yapımı gerçekleştirilecek.