İBB Meclisi’nde Riskli Binalarla İlgili Önemli Karar



İBB Meclisi'nin kasım ayı oturumlarının ikinci birleşiminde İstanbul'daki riskli yapıları ilgilendiren çok önemli bir düzenleme yapıldı. İstanbul'da afet risklerine hazırlık kapsamında kentsel dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla riskli binaların yıkılıp yeniden yapılmasının teşvik edilmesi için daha önceki oturumlarda kabul edilmeye başlanan “riskli plan notu ilavesi” düzenlemesi, Kadıköy hariç 38 ilçede tamamlandı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; alınan kararlar ile geçmişte yürürlükte olan imar mevzuatına uygun şekilde ruhsat alarak yapılmış ancak daha sonra yapılan plan değişiklikleri nedeniyle yapılaşma alanları azaldığı için yıkılıp yeniden yapılamayan depreme dayanaksız binaların önündeki engel kaldırılmış oldu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

“İmar artışı olmadan dönüşüm sağlanacak”
İBB Meclisi CHP Grup Sekreteri Mesut Kösedağı mecliste yaptığı açıklamada “İstanbul'un depreme karşı dönüşmesi için çok güzel kararlar aldık. Neredeyse 38 ilçenin depreme karşı dönüşüm sürecini atlattık. Bu ne demek oluyor? Mesela 5 katlı bir eviniz var. Ama resmi imar raporlarında 3 katlı görünüyor. Siz onu yıkıp yaptığınızda 3 katlı yapabiliyorsunuz. Bu sorun çözüldü. Bugün İstanbul'un neredeyse bütün ilçelerinde aldığımız kararlarla imar artışı yapmadan mevcut halini tekrar olduğu yerde dönüştürebiliyorsunuz.” dedi.

Kösedağı, gelen raporlar arasında Kadıköy'ün bulunmadığına dikkat çekerek “Bir aksilik olmuş olabilir. Komisyonun gözünden kaçmış olabilir. Eksik evrakımızı tamamlayalım. Kadıköy halkının da depreme dönüşüm sürecinde önünü açalım.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.