İdea Kimya, Irak'ta Tesis Açmaya Hazırlanıyor



Çimento kimyasallarında Türkiye pazarı liderleri arasında yer alan İdea Kimya , İzmir'e ofis ve laboratuvar, Irak'ta da tesis açmaya hazırlanıyor.

Gebze ve Elazığ olmak üzere iki ayrı merkezde üretim yapan İstanbul merkezli İdea Yapı, Türkiye Çimento Müstahsilleri tarafından Swissotel Grand Efes'te düzenlenen organizasyonda açtığı stand ile uluslararası sektör temsilcileriyle buluştu. Firması ve yatırım planları hakkında bilgi veren İdea Kimya Genel Müdürü Hakan Gülseren, 2007'de kurulmuş genç bir firma olmalarına rağmen kısa sürede çimento ve beton kimyasallarında önemli bir konuma yükseldiklerini söyledi. Yurtiçi piyasanın dışında Azerbaycan, İran, Irak, Kazakistan gibi ülkelere ihracat yaptıklarını anlatan Gülseren, "Önümüzdeki dönemde Irak'ta tesis kurma fikrimiz var. İlk etapta 1 milyon liralık yatırımla kuracağımız tesis ile çimento üretiminin hızla arttığı Ortadoğu pazarında alanımızda lider olmak istiyoruz" diye konuştu.



"Yönümüzü doğuya döndük"

Avrupa'da daha çok restorasyon çalışmaları yapıldığını, büyük boyutta altyapı çalışmalarının Ortadoğu'da olduğunu anlatan Hakan Gülseren, "Bunun için biz yönümüzü doğuya döndük. Farkımızı ortaya koyabilmek için de en önemli birimimiz olan Ar-Ge servisimiz sürekli olarak çalışıyor. Şu anda sektördeki yerli ve yabancı birçok firmanın tedarikçisi konumundayız" dedi.



"Zincirin zayıf halkası olmayacağız"

İnşaat sektörünün büyük sorumluluk gerektirdiğini ve can güvenliği açısından kendi konumlarının da önemli olduğunu vurgulayan Gülseren, "Biz zincirin zayıf halkası olmamak için çaba gösteriyoruz. Bu işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Türkiye gibi bir deprem ülkesinde bütün riskleri göz önünde bulundurarak üretim yapıyoruz" dedi.



İzmir'e laboratuvar açılacak

İzmir'de de Batıçim, Çimentaş gibi önemli fabrikalara hizmet verdiklerini aktaran Gülseren, "Çimento katkıları konusunda Ege'deki tüm fabrikalar müşterimiz. Beton katkıları konusunda da yatırım yapmayı düşünüyoruz. Bunun için laboratuvar ve ofis açmak istiyoruz. Birkaç arkadaşımızı bu konuyla ilgili görevlendirdik" diye konuştu.