İDESBAŞ 3. Ulusal Karikatür Yarışması'nın Konusu Ayakkabı



İzmir Menemen Serbest Bölge A.Ş.'nin (İDESBAŞ) dericilik kültürünün farklı boyutları ile ele alınması amaıyla ilkini 2006 yılında düzenlediği 'deri' ve 2007 yılında düzenlediği 'deri giyim' konulu ulusal karikatür yarışmalarının üçüncüsünün başlığı 'ayakkabı'. Yarışmaya, somut bir espri veya mesaj içeren alıştığımız türden karikatürlerle katılabilindiği gibi, mizahını anlamsal içeriğinden çok yüksek grafik değerinden alacak soyut yapıtlar da (örnekler için tıklayınız) özellikle isteniyor.

Ödüller

Birincilik Ödülü: 1.500 YTL
İkincilik Ödülü: 1.000 YTL
Üçüncülük Ödülü: 750 YTL
Mansiyon(3 adet): 500 YTL

Katılım Koşulları
 
1. Yarışma ulusal ölçekte düzenlenmiş olup herkese açıktır;

2. Çalışmaların çizim tekniği serbesttir. Yarışmaya özgün çalışmalarla katılınması tercih edilir. Bilgisayar çıktısı olarak da gönderilebilir; bu durumda imza asıllı (Islak imza) olması gerekir. Çalışmaların boyutları en az A4(21x29.7) en fazla A3(29.7x42)olmalı ve başka bir zemine yapıştırılmamalıdır.

3. Katılımcılar çalışmayla birlikte Katılım Formunu eksiksiz doldurup göndermek zorundadır.

4. Yarışmaya gönderilen çalışmalar ödül alsın veya almasın iade edilmez. Gönderilecek çalışmalar daha önce hiçbir ulusal veya uluslararası yarışmada ödül almamış olmalıdır. Ödül alan yapıtlar 16 Ekim 2008 Perşembe günü İDESBAŞ'ın web sitesinde yayımlanacak ve 31 Ekim 2008 Cuma günü kesinleşecektir.

5. Yarışmalar diledikleri sayıda çalışma gönderebilirler.

6. Çalışmaların engeç 6 Ekim 2008 Pazartesi tarihine değin yarışma adresine hasar görmeyecek şekilde gönderilmesi yada elden teslim edilmesi gerekmektedir.

7. Ödüller İzmir Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezi'nde açılacak sergide törenle verilecek, kazananlara önceden tarih ve saat konusunda bildirim yapılacaktır.

8. Yarışmada ödül kazananlardan İzmir dışında olanların törene geliş gidiş (Otobüs)ücretleri ödenecektir. Diğer harcamaları kendilerine ait olacaktır.

9. Ödül alan çalışmaların her türlü kullanım hakları İDESBAŞ'ın olacaktır. Yarışmaya gönderilen çalışmalar, seçici kurulun belirlemesi sonucu bir albümde toplanacak, albüm tüm katılımcılara gönderilecektir.

10. İDESBAŞ, ödül alan çalışmaların dışında, ederi 100 YTL'den dilerse istediği çalışmayı satın alabilecektir. Ödül alan çalışmalar web sitesinde yayınlanacaktır.

Yarışma Adresi

İDESBAŞ 3.Ulusal Karikatür Yarışması
Lütfü Dağtaş (Yarışma Danışmanı)
1362 sokak 47/7 Montrö İzmir
T: (0232) 446 17 25 - 26
E: lutfudagtas@gmail.com