İESOB Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği'ne Üye Oldu



İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Konferans Salonu'nda düzenlenen üyelik protokolü imza törenine İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Bölgesel Projeler ve Türkiye Müdürü Kaan Yıldızgöz ve esnaf odalarının temsilcileri katıldı.

Mutlu, törende yaptığı konuşmada, İzmir merkezde 3 bin 452 taksi, 5 bin 245 servis aracı, bin 117 minibüs ve ilçelerde 2 bin 500 araçla hizmet verdiklerini, UITP üyeliği sayesinde uluslararası alandaki bilgi ve deneyimin İzmirli esnafa aktarılacağını belirtti. Bu sayede kentteki toplu taşımacılığın gelişimine katkı sağlanacağını ifade eden Mutlu, ''Ulaşım ile uğraşan esnafımız günde 600 bin yolcuya hizmet veriyor. Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği'ne üye olarak hizmet kalitemizi artırmayı amaçlıyoruz'' dedi.

UITP Bölgesel Projeler ve Türkiye Müdürü Kaan Yıldızgöz ise 1885 yılında kurulan Brüksel merkezli UITP'nin 92 farklı ülkeden toplu taşımacılık işletmeleri, bakanlıklar, yerel yönetimler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlardan oluştuğunu, dünya genelinde 3 bin 400'den fazla üyesi bulunduğunu söyledi.

İzmir'de İESOB tarafından gerçekleştirilecek projelere uluslararası destek vereceklerini dile getiren Yıldızgöz, üyelik protokolü çerçevesinde İESOB'un uluslararası düzeydeki UITP komite ve çalışma gruplarında temsil edileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından İESOB Başkanı Mutlu ve UITP Bölgesel Projeler ve Türkiye Müdürü Yıldızgöz üyelik protokolünü imzaladı.