İETT Arazisi için Verdiğimiz Satış Kararında Israrlıyız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Levent'teki İETT arazisinin satışına ilişkin, “Meclis bu kararında ısrarlı, başkanlık olarak biz de ısrarlıyız” dedi. Topbaş, İstanbul Çevre Koruma Atık Maddeleri Değerlendirme Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (İSTAÇ) faaliyetlerinin tanıtıldığı toplantıda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İhalesini Sama Dubai Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin kazandığı Levent'teki İETT arazisinin son durumuna ilişkin bir soru üzerine Topbaş, buranın satışından gelecek geliri ulaşımda kullanmak istediklerini anımsattı.

Topbaş, şunları söyledi: “Verdiğimiz kararın, meclisimizin verdiği kararın arkasındayız. Belediye başkanı olarak ben ve meclisimiz bu kararın arkasındayız. Çünkü bu kararı meclisimiz bize verirken satış yetkisini verdi. Satış yetkisini aldıktan sonra bunun üzerinde iyi bir değer alabilmemiz için 3 emsal olan bu arazideki inşaat değerini, zemin altı emsal dışı tutmak suretiyle artırdık. Meclis bu kararında ısrarlı, başkanlık olarak biz de ısrarlıyız.”

Satın alan firmanın, konu dava sürecinde olduğu için bir tedirginliğinin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine de Topbaş, “Satın alan yurtdışından bir yatırımcı olduğu için tabii ki bizim ülkedeki yasalara, ülkedeki kararlara güvenmek durumunda. Bir tedirginliği tabii ki söz konusu olabilir” diye konuştu. Satış konusunda bir risk olup olmadığının sorulması üzerine de Topbaş, “Bu risk bizde yok. Risk hissettiğini düşünen bir firma var. Biz her türlü verilen kararın arkasında olduğumuzu söylüyoruz. Ama bu sürecin bitmesini beklediklerini görmekteyiz. Ama konunun neticeleneceğini de umuyorum” dedi. Satışın yaklaşık 1 yıl önce gerçekleştirildiğinin hatırlatılması ve parasının henüz ödenmemesinden İstanbul'un zararının olup olmadığının sorulması üzerine de Topbaş, şöyle dedi: “Onu, konuyu yargıya taşıyanlara sormak lazım. Bunu yargıya taşıyanların, İstanbul'un ulaşım konusundaki sorunlarını çözmede atacağımız adımlara ne kadar engel oldukları değerlendirmesini yurttaşlarımıza bırakmak istiyorum. Mart ayında bir yıl olacak.”