İGDAŞ'tan Ücretsiz Tesisat Kontrolü



Son yıllarda Türkiye genelinde yaşanan doğalgaz facialarında ders çıkaran İstanbul Gaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ), 2000 yılından önce yapılan doğalgaz tesisatlarını ücretsiz kontrol ettirmek için harekete geçti. Proje kapsamında 10 yılı geçen tesisatlar, yaklaşık 850 yetkili firma tarafından ücretsiz kontrol edilecek.

Özellikle bacalı tesisatlar, duman tableti ile test edilecek. İGDAŞ'ın son gönderdiği faturalarda da geriye dönük tesisat kontrolü konusunda bilgiye yer verildi.

Cihan Haber Ajansı muhabirinin edindiği bilgiye göre, 8 Haziran tarihinde başlayan uygulama ile 2000 yılından önce yapılan doğalgaz tesisatları ücretsiz kontrol edilecek. İstanbul'da belirlenen yaklaşık 850 firmaya yetki veren İGDAŞ, tesisat ve kombi bacalarının kontrolünü ücretsiz yapacak. Projenin bitiş tarihi olarak da 1 Ocak 2010 belirlendi. Ancak İGDAŞ, havaların soğuması ve Ramazan ayını da dikkate alarak kontrollerin 15 Ağustos'a kadar bitirilmesi için yetkili firmalara yazı gönderdi.

Tesisat kontrolü için gelen yetkili ustalarda, doğalgaz iç tesisat geriye dönük kontrol formu, duman tableti, yelek ve yaka kartı taşımaları gerekiyor. Kontrol sonrası doldurulacak formlarda; sarı, kırmızı ve yeşil renkli bölümler, tesisatın durumuna göre işaretlenecek. Sarı rengin işaretlenmesi durumunda aboneye 15 gün süre verilip tesisatını yenilemesi istenecek. Yenilenmemesi halinde abonenin gazı kesilecek. Kırmızı rengin işaretlenmesi durumunda ise abonenin acilen tesisatını yenilememesi durumunda İGDAŞ tarafından gazı kesilecek. Yeşil renk ise bilgilendirme amaçlı kullanılacak. Yetkili firmalar, abonelere ait bilgileri internet sitesinden İGDAŞ'a iletecek.

Bu arada, İGDAŞ'ın son gönderdiği faturalarda da geriye dönük tesisat kontrolü konusunda bilgiye yer verildi. Tesisata vatandaşlar tarafından sonradan yapılan müdahaleler nedeniyle doğalgaz, Türkiye'de birçok ölüme neden olmuştu. Son olarak da Ankara'da yılbaşı kutlaması yapan 7 üniversite öğrencisinin zehirlenmesi Türkiye gündeminde uzun süre yer almıştı.