Ihlamur Park’ında Olay Çıktı



DHA'nın haberine göre, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ihlamur Parkı’nın imara açıldığına yönelik basında yer alan iddialara yanıt vermek üzere Ihlamur Parkı’na geldi. Parkta toplanan vatandaşların tepkileri arasında basın mensuplarına açıklama yapan Hazinedar, Ihlamur Parkı’nın şahıs mülkiyetinde olduğunun ve imar planı değişikliğinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldığının altını çizdi.

Park olarak kullanılan yerde inşaat yapılmayacak

Basın açıklaması yapılan yeşil alanda herhangi bir inşai faaliyet yapılamayacağının altını çizen Hazinedar, "Park olarak bulunduğumuz noktada imar yok. İmar arazinin aşağı tarafında, otoparkın gecekonduların olduğu yere kadar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından şu anda otopark olarak kullanılan yerde yüzde 17 olan imar hakkı yüzde 28’e çıkartılmış. Bu işlem Beşiktaş Belediyesi’ne sorulmadan yapılmış, Beşiktaş belediyesinin en küçük ilgisi olmadan çıkartılmış. Ancak ona rağmen işi şov haline dönüştürmeden Beşiktaş Belediyesi bir yıl önce konuyu yargıya taşıdı. Şu anda dava halen devam ediyor" dedi.

Murat Hazinedar’ın konuşması sırasında korumaları ve parkta toplanan kalabalık arasında arbede yaşandı. Zabıtaların da araya girmesiyle olay büyüdü, 2 kişi darp edildi.

Kamulaştırma maliyeti neredeyse Beşiktaş Belediyesi'nin bir yıllık bütçesi kadar

Vatandaşların ‘neden daha önce parka gelip açıklama yapmadınız’ serzenişleri arasında açıklama yapan Hazinedar’a mahalle muhtarı ve vatandaşlar sorular yöneltti. Parkın tamamının yeşil alan olması için kamulaştırma yapılıp yapılamayacağına yönelik sorulara Hazinedar şu yanıtı verdi: "Bizim dönemimizde yani 2,5 yıldır hiçbir yeşil alan imara açılmadı, açılmayacaktır. Geçmişten gelen hakların, mülkiyet hakkının kullanımına engel olamayız. Buranın 120-130 milyon liralık bir kamulaştırma bütçesi var. Beşiktaş Belediyesi’nin neredeyse bir yıllık bütçesi bu kadar. Ama bu bir tercih olabilir. Kamulaştırma için Beşiktaş halkına sorulabilir."

Biz dava açınca arazinin çevresini paravanla kapattılar

Vatandaşların arazinin çevresine paravan çekilmesine yönelik şikayetlerini dinleyen Hazinedar, çevrelemenin Beşiktaş Belediyesinin konuyu yargıya taşımasının ardından olduğunu söyledi. Hazinedar şöyle konuştu: "Biz dava açıp, 1/1000’lik imar planını yapmayınca mülk sahibi ‘mülkiyet hakkımı kullanıyorum, vatandaşı sokmuyorum’ dedi. Yani bizim açtığımız davaya tepki olarak bunu gerçekleştirdi" dedi.

Hazinedar açıklamalarının ardından parktan ayrıldı.