İhlas GYO Yeşil'e Geçiyor, İlk Hedef Beylikdüzü

İhlas Holding, İhlas Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nda (GYO) sahip olduğu yüzde 30.39'luk hissesini 15.9 milyon YTL'ye satacağını açıkladı. İhlas Holding tarafından yapılan açıklamaya göre hisselerin Yeşil İnşaat şirketi ile ABD'de yerleşik Rudolph Younes isimli gerçek kişiye eşit oranlı olarak borsa dışında devir edilmesine karar verildi.

Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Burak Duruman, İhlas GYO'yu satın aldıktan sonra gayrimenkul geliştirme alanında çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Yeşil İnşaat'ın ortaklarından Engin Yeşil'in ve kendisinin ABD'de daha önce gayrimenkul işi yaptığını hatırlatan Duruman, şöyle konuştu:

Teknolojik ev yapacak
"Yurtdışında edindiğimiz deneyimleri Türkiye'ye transfer edeceğiz. İlk projemizi Beylikdüzü'nde gerçekleştireceğiz. Beylikdüzü ve Esenyurt Belediyesi ile birlikte 500 bin metrekare arsa üzerinde toplam 1 milyon metrekare alanlı 7-8 bin konut yapacağız. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Son dönemde özel sektör eliyle gerçekleştirilen ilk kentsel dönüş projesine imza atmaya hazırlanıyoruz."

Şirketin ortaklarının aynı zamanda teknoloji alanında ABD ve 10 farklı ülkede yatırımlarının bulunduğunu hatırlatan Duruman, "Projemizde ev sahibi olanların bedava internet kullanabildiği, yurtdışı görüşmeleri çok ucuza yapabildiği veya aynı sitedeki binlerce konut sahibinin dahili hattan ucuza konuşabileceği sistemler geliştireceğiz" dedi.