II. Ulusal Tasarım Yarışması’na 147 Başvuru



Mobilya Sanayicileri Derneği tarafından, çağdaş Türkiye Mobilya tasarımını simgeleyen ürün kimliğini desteklemek ve geleceğin tasarımcı adaylarına istihdam olanağı sağlamak amacıyla düzenlenen II. Ulusal Tasarım Yarışması’na 147 proje başvurusu geldi. Beş ayrı kategoride verilecek ödüller için heyecanlı bekleyiş başlıyor…

Türkiye mobilya sektörünün en büyük kuruluşlarının oluşturduğu Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından düzenlenen II. Ulusal Tasarım Yarışması başvuruları sonuçlandı ve ödül töreni için geri sayım başladı.

“Ev mobilyası için yeni tasarımlar” konulu yarışmaya yatak odası takımı, yemek odası takımı, oturma grubu, genç odası ve kanepe işlevini yerine getiren, çok işlev amaçlı, fonksiyonel nitelik taşıyan mobilya olmak üzere, beş ayrı kategoride 22 üniversiteden katılan öğrenciler, 147 projeyle başvuruda bulundu.

Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinden gelen projelerin hafiflik, taşınabilirlik, kolay sökülüp takılabilirlik, yaşam tarzı ve koşullarına uygunluk gibi ilkeler çerçevesinde değerlendirilmesinin ardından, beş kategoride, toplam 25 proje ödüllendirilecek. Ödüller, 8 Kasım 2006’da, İstanbul Grand Cevahir Otel’de gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak.

Tören sırasında ayrıca finale kalan 25 projenin sahipleri ile MOSDER üye şirketlerinin üst düzey yöneticileri özel bir toplantıda bir araya getirilerek, öğrencilere projelerini temsil etme ve istihdam fırsatları sunulacak.

Ödül törenine mobilya sanayicileri, akademisyenler ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 400 kişinin katılması bekleniyor.