II. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi



Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK); Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın himayesinde ve TOKİ'nin desteğiyle II. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'ni 18-19 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Zirveye ulusal ve uluslararası alanda, konusunda uzman birçok konuşmacı katılacak.

Bu yılki zirvede binaların yesil dönüsümünün yanı sıra kentler ve toplumların da yeşil dönüşümü değerlendirilecek. "Daha Yaşanabilir Şehirler İçin Ulusal-Uluslararası İşbirlikleri", "Yeşil Dönüşümün Yatırım Maaliyetleri", "Teknoloji-Yapı Kent İlişkisi", "Geleceğin Yeşil İş Modelleri", "Yerel Yönetimlerin ve Dünya Yeşil Bina Konseylerinin Tecrübe Paylaşımı" zirve konularından bazıları. Ayrıca bu yıl ilk kez “Yesil Gençlik Hareketi” adı altında üniversite ögrencilerinin katılımlarıyla etkinlikler düzenlenecek.

Zirvede, Türkiye'de binaların çevresel etkileri konusunda farkındalık oluşturmak, bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmek, yeşil binaların gerekliliği konusunu Türkiye'nin gündemine taşımak amaçlanıyor.