İklim Değişikliği Öğrencilere Anlatılacak



Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir'de düzenlenen törenle "Meteorolojik Faaliyetlerin, Erken Uyarıların Öğrencilere Anlatılmasına İlişkin Protokolü" imzaladı.

Eroğlu, meteorolojik faaliyetlerin bütün okullarda öğrencilere tanıtılması için ortak çalışma yürütüldüğünü anlatarak şöyle dedi:

"Bilgi çok fakat bunu kim, nasıl, nereden alacak? Şu anda Eskişehir'de her hangi bir ilçemizdeki hava durumunu dünyanın her yerinden görmek mümkün. Haftalık tahminleri görmek mümkün hatta karayolunda giderken yol durumunda buzlanma var mı, yok mu? Bunları daha meteorolojinin sitesinden görmek mümkün. Bunları özellikle vatandaşlarımızın öğrenmesi açısından en uygun yol, Milli Eğitim Bakanlığı. Ortak çalışma ile 22 milyon kişiye bunu aktarmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir protokol hazırladık. Meteoroloji Genel Müdürlüğü elemanları, bütün okullara giderek, meteorolojik bilgilere nasıl ulaşılabileceği hakkında bilgi verecek. İklim değişikliği hakkında genel meteorolojik tahminler nasıl yapılıyor, bunlara nereden ulaşmak mümkün, bunlar hakkında bilgi verecekler."

Bilgilendimeler yapılacak

Bakan Avcı ise şunları söyledi: "Bugüne kadar Türkiye genelinde ve Eskişehir'de öğrencilerimizin, okullarımızın, ağaçlandırılması konusunda bir protokol imzalamıştık. Onun çalışmaları sürüyor. Mart, Nisan yani dikim aylarında okullarımızdan istekleri toplamaya başladık. Bu ağaçlandırma faaliyetleri devam edecek. Bugün de o anlamda bunların tamamlayıcısı gibi çocuklarımız hava olaylarını, nasıl öğrenebileceklerini, yorumlayabilecekleri, meteorolojik olguları nasıl değerlendirebilecekleri konusunda eğitim verilecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığının uzmanları, okullarımızda, öğretmenlerimize, öğrencilerimize bilgilendirme faaliyetlerinde bulunacak. Bu kadar geniş bir kitlenin meteorolojik bulgular konusunda bilgilendirilmesi çok önemli. Sadece ulaşım imkanları bakımından değil, tarımsal faaliyetler açısından da gerekli."