"İklim Dostu" Üretim



Atlas Copco Grubu üyeleri İstanbul'da düzenledikleri basın toplantısında grubun enerji geri dönüşümü konusunda çalışmaları, Türkiye pazarına bakışı ve hedeflerini anlattılar.

Atlas Copco Kompresör Grubu Başkanı Stephan Khun, Endüstriyel Hava Bölümü Başkanı Ray Löfgren, Kompresör Tekniği Servis Bölümü Başkanı Nico Delvaux ve Atlas Copco Türkiye Genel Müdürü Jean-Yves Frin’in katıldığı toplantıda; sanayide kullanılan enerjinin tamamının geri dönüşümünü sağlayan ve çevreye sıfır karbon salınımı yapan ürünlerin kullanımının önemine değinildi.

İstanbul’da faaliyet gösteren büyük bir grubun fabrikasında enerji geri dönüşüm teknolojisine sahip ürünlerini kullandıklarını ve bu kurumun Türkiye’de ilk olarak “yeşil bina” altın ödülünü aldığına dikkat çeken Atlas Copco Kompresör Grubu Başkanı Stephan Khun:

“%100 enerji geri dönüşümü sağlayan ve sıfır karbon salınımı yapan kompresör grubu ürünlerimizle sanayiye güç verirken çevre unsurunu da göz önünde bulunduruyoruz” dedi.

Stephan Khun, yaptığı konuşmada; Atlas Copco’nun 1950 yılından beri Türkiye’de otomotiv, tekstil, gıda, metal, plastik, kimya, ilaç, sağlık, inşaat ve maden gibi pek çok sektöre hizmet verdiğini belirtti. Türkiye’nin global açıdan gittikçe artan önemine dikkat çeken ve ekonomisinin gelecekte daha büyüyeceğine inandıklarının altını çizen Khun, Grubun Rusya, Avrupa ülkeleri, Amerika, Uzak Doğu ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere dünyanın
160 ülkesinde faaliyet gösterdiğini belirtti.