İKMİB, İki Okula Kimya Laboratuarı Kuruyor



İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), sosyal sorumluluğunu da yerine getirmeyi ihmal etmiyor. İki okula kurulacak kimya laboratuarı için bağış yapan İKMİB, laboratuarları 28–29–30 Mayıs 2008 tarihleri arasında Feshane Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen İstanbul Eğitim Fuarı’nda (İSTEF) gerçek sahipleri, yani öğrenciler için sergiledi. Öğrenciler, fuar boyunca laboratuarları gezerek ilk defa bir laboratuar ortamına girme mutluluğunu ve heyecanını yaşadı.

İlki geçen yıl yapılan, öğrencilerin bilgi, beceri ve yeteneklerini ortaya çıkararak eğitimin her kademesinde zekayı geliştirecek ve yaratıcılığı ön plana çıkaracak bilimsel, teknolojik,  sanatsal faaliyetleri teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen İSTEF Fuarı’nı gezen ve projelerini sergileyen öğrencilerle sohbet eden İKMİB Başkanı Murat Akyüz, laboratuarların iki okula bağışlanacağını belirtti. İlk ve ortaokul öğrencilerinin kimyaya olan ilgisini artırmayı hedeflediklerini belirten Akyüz, Cibali İlköğretim Okulu ve Eyüp Şehit Öğretmenler Okulu’na kurulumu gerçekleştirilecek olan bu laboratuarların, 2008–2009 eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçeceğini belirtti.

Fuarın son gününde, eğitime olan katkılarından dolayı İKMİB Başkanı Murat Akyüz’e, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer tarafından bir de teşekkür plaketi takdim edildi.