Adapazarı Trafiği, 5 Milyon YTL’lik Tünelle Rahatlayacak

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, yeni bir projeye start veriyor. Trafiği önemli oranda rahatlatması beklenen Adnan Menderes-Yeni Bosna Caddesi Tünel Geçit Projesi, 5 milyon YTL’ye mal olacak. Adapazarı şehir merkezinin trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Adnan Menderes-Yeni Bosna Caddesi Tünel Geçit Projesi hayata geçiriliyor. Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, önümüzdeki pazartesi günü ilk kazmanın vurularak inşaat çalışmalarının başlayacağını belirterek, projenin 120 günde tamamlanacağını söyledi.

Duran, 5 milyon YTL’ye mal olacak projeyle Adapazarı’nda bir ilk gerçekleşeceğini kaydetti. Şehir trafiğinin en yoğun olduğu bölgenin Adnan Menderes-Yeni Bosna Caddesi güzergahı olduğunu kaydeden Duran, “Tünel Geçit Projesi bittiğinde şehir trafiğinde büyük bir rahatlama görülecek. Ancak bunun için Atatürk Spor Salonu ile Bakkallar Durağı arasındaki yolu, çalışma sebebiyle kapatacağız. Vatandaşlarımızın alternatif yolları kullanmalarını isteyeceğiz. Belli bir süre sıkıntı çekeceğiz ama proje bittiğinde tüm sıkıntılar unutulacak. Bu sebeple vatandaşlarımızdan hoşgörü ve sabır istiyoruz.” diye konuştu.

Tünel Geçit Projesi’nin maliyetinin tamamen Adapazarı Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynağı ile karşılanacağını ve bu paranın hazır olduğunun altını çizen Duran, şunları dile getirdi: “Pojenin zamanında bitirilmesi için çok hassas davranacağız. Bu sebeple teknik elemanlarımız müteahhit firmanın sürekli kontrolünü yapacak. İşin zamanında bitirilmemesi durumunda firmaya ağır cezai yaptırımlar uygulanacak. Bunun takipçisi olacağız. Proje zamanında bitirilecek.”

Projenin, deprem riski, coğrafi yapı ve zemin sorunu gibi sebeplerle 22 metre aşağıya 382 kazık çakılarak inşa edileceğini anlatan Başkan Aziz Duran, uzunlugu 300 metre olan tünel geçidin çok modern bir görünümle yapılacağını vurguladı. Proje yapmanın kolay olmadığını belirten Duran, bir projenin hazırlanması için 1,5-2 yıl gibi zaman aldığını kaydetti. Büşükşehir Belediyesi’nin 28 projeyle vatandaşın karşısına çıktığı bilgisini veren Duran, bu projelerin tek tek hayata geçirilmeye başlandığını ifade etti. Duran, artık kaynağı hazır olmayan projeleri hayata geçirmenin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.