Limak İnşaat, Nurol Dahil Çimentoda Ortak İstemiyor

Limak İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, çimento sektöründe ortağa ihtiyaçlarının olmadığını, farklı alanlarda ortaklık veya birlikte iş yaptıkları firmaların ise ihalede rakipleri olduğunu açıkladı.

TMSF bünyesindeki Uzan Grubu'nun çimento fabrikalarının ihalesi Lalapaşa Çimento'nun satışı ile başlarken, Nihat Özdemir, DÜNYA'ya farklı sektörlerde ortak oldukları Nurol Grubu ve K-L Çimento ile çimento fabrikalarının ihalelerinde kesinlikle rakip olacaklarını açıkladı. Kurtalan Çimento ile çimento sektöründe faaliyet gösterdiklerini, bu alanda büyük tecrübeye sahip olduklarını ve büyümek istediklerini ifade eden Özdemir, "Neden başka ortak alayım? Buna ihtiyaç duymuyoruz" dedi.

Tekel'in Alkollü İçkiler Bölümü'nü Nurol Grubu ile satın alarak alkollü içkiler sektöründe Mey İçki olarak faaliyet gösterdiklerini, farklı sektörlerde ortak yürüyen işlerinin olduğunu kaydeden Özdemir, Kolin İnşaat'la ise baraj, doğalgaz dağıtımı gibi farklı altyapı işlerinde birlikte çalıştıklarını anlattı. Özdemir, "Bu firmalarla ortak işlerimizin olması her ihaleye birlikte gireceğimiz anlamına gelmez. Bu şirketler tamamen farklı tüzel kişiliklere sahipler. Ben Nurol Grubu'nun çimento fabrikalarına talip olduğunu bile DÜNYA'nın haberinden öğrendim. Daha önce Nurol'un Tümad adlı bir şirketi olduğunu dahi bilmiyordum. Pazartesi günü yapılacak olan ilk ihaleyi izleyin. Bu firmalarla rakip olduğumuzu orada göreceksiniz" diye konuştu.

"Asıl hedef, Van Çimento"
Limak olarak Van, Lalapaşa, Standart, Bartın, Ladik, Gaziantep, Şanlıurfa, Ergani ve Trabzon olmak üzere toplam 9 çimento fabrikasına talip olduklarını vurgulayan Özdemir, "TMSF'nin satışa çıkardığı bütün çimento fabrikaları için başvuru yaptık. Çimentoda önemli bir oyuncu olduğumuz için bütün ihalelere katılacağız. Ancak asıl amacımız Van Çimento'yu satın almak. Bu ihaleyi kazanırsak fabrikayı, sahibi olduğumuz Kurtalan Çimento ile entegre şekilde çalıştırmayı planlıyoruz" açıklamasını yaptı.