İlk İnsandan Bugüne



İnsanın akıl almaz gelişimini gözlerinizle görebilirsiniz. Şişli Belediyesi Bilim Merkezi'nde 14 Nisan'a kadar devam eden, 20 Nisan - 15 Haziran tarihleri arasında ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde ziyaret edilebilecek olan 'İnsanın İzlerinde' sergisinde insanlığın yedi milyon yıllık evrim tarihi görsel dil ve interaktif deneyler ile anlatılıyor.

Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı'nın, Fransız Kültür Merkezi'nin desteği ile getirttiği ve Bordeaux Bilim Kültürü, Teknoloji ve Endüstri Merkezi tarafından hazırlanan 'İnsanın İzlerinde', insanoğlunun ilk çağlardan itibaren bıraktığı izlerin hikayesini anlatıyor.

Sergide, zaman tünelinden geçerek, insan kalıntılarından oluşturulan ilkçağ insanının yüzü, ilk insanların kullandıkları aletler, yaptıkları resimler, gravürler, insan kemikleri ve pişmiş toprak kalıntıları ile ilk insanın yaşam öyküleri yer alıyor.

Bilim adamları kazı alanlarındaki ve laboratuarlardaki araştırmalarıyla bilimsel verilerin ışığında, bu sergi için eski çağ insanlarının fizyonomisini ve yaşam alanlarını yeniden oluşturuyor. Sergi, en az çocuklar kadar yetişkinlerin de ilgi alanlarına yönelik çarpıcı örnekler sunuyor.

Serginin açık kaldığı süre içinde Fransa'dan gelecek ilk çağ ve evrim tarihi profesörleri ile konferanslar düzenlenecek. Sergi alanında rehber eşliğinde geziler de yapılıyor.

Bilgi toplumu yaratmak
Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı, Türkiye'de bilgi toplumu yaratmak, Türk toplumunun; bilime, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojilere, Türk ve dünya ekonomisinin lokomotif endüstrilerine ilgisini artırmak; genç neslin bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim ile katkıda bulunmak vizyonu ile etkinlikler düzenliyor. Eylül 2004'ten beri Şişli Belediyesi'nin desteği ile Fulya'daki yeni Bilim Merkezi'nde öğrencilere ve halka hizmet veriyor.
Kurucuları arasında Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK, TÜBA; İTÜ, BÜ, YTÜ, MÜ; İnşaat Mühendisleri Odası, İSO, İTÜ Vakfı, BÜMED; özel şirketler; Toplum Liderleri, Akademisyenler, Eğitimciler, İş adamları, Sanatkarlar ve Yöneticiler bulunuyor.