İlk RDA Genç Mimar Ödülü İspanya'ya



Hemeroscopium House, Madrid, Spain

Rice Üniversitesi’nin çıkar gözetmeyen insiyatifi Rice Design Alliance (RDA), profesyonel kariyerlerinin henüz başında olan genç ve yetenekli tasarımcıları tanıtmak ve onurlandırmak amacıyla bir ödül programı başlatıyor. “Spotlight” adı verilen ödül her sene dağıtılacak ve bin 500 Dolar tutarında olacak.

Ödül programına başvuracak mimarların, profesyonel yaşamlarının ilk onbeş yılı içinde olmaları gerekiyor. Mimarlar ve akademisyenlerden oluşturulacak bir komite, her yıl bölgesel, global, ulusal ve uluslararası mimarlık pratiklerini değerlendirecek; tasarımsal mükemmellik ve geleceğe yönelik büyük potansiyel gösteren mimarları onurlandıracak.

Bu senenin “Spotlight” ödülü ise merceğine Madrid, İspanya’dan genç mimarlık ofisi Ensamble Studio/Materia Inorgáncia’yı alırken, pratiğin kurucusu Antón García-Abril RDA ödülünün sahibi olarak belirlendi.


Concert Hall and Music School, Medina del Campo, Spain

Antón García-Abril Ensamble Studio’yu 2000 yılında kurdu. Ofisin en önemli uygulanmış projeleri arasında Medina del Campo, İspanya’da konser salonu ve müzik okulu ile Santiago de Compostela’da konumlanan Müzik Eğitim Merkezi bulunuyor. García-Abril aynı zamanda yer çekimine karşı koyan Madrid Hemeroscopium Residence’ın da mimarı.

RDA Genel Direktörü Linda Sylvan, bu ödül programı ile yapılı çevreye katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtirken, ilk ödülün uluslararası bir mimara gitmesinin global olduğu kadar bölgesel anlamda da taze fikirlerin teşvikini sağlayacağını belirtiyor.


Musical Studies Center, Santiago de Compostela, Spain

García-Abril RDA Spotlight Ödülü’nü almak üzere 15 Nisan’da Houston’da bulunacak ve ofis pratiklerini aydınlattığı bir konferans verecek.