İmar Bankası'nın Emeklileri Lüks Gayrimenkul İşine Girdi

Gayrimenkuldeki talep patlaması, sadece inşaatçıları değil, emekli sandığı vakıflarını da cezbetti. Lüks projelerin peynir ekmek gibi satılması üzerine, emekli sandığı vakıfları da ellerindeki arazileri konut projesine dönüştürmek için harekete geçti.

Kiraya verecek
Türkiye İmar Bankası Memur ve Müstahdemleri Yardım ve Emekli Sandığı Vakfı da, Bostana ve Üsküdar'daki arazilerini kat karşılığı müteahhide vererek, toplam 814 emeklisi için gelir sağlayacak proje geliştirdi. Bostancı'da 250, Üsküdar'da 100 konutluk lüks konut projesi için düğmeye basan Vakıf, kira geliriyle, emeklilerinin zorunlu sağlık harcamaları için kaynak yaratacak.

Türkiye îmar Bankası Memur ve Müstahdemleri Yardım ve Emekli Sandığı Vakfı Müdürü Mahmut Çelebi, Bostancı'da 15 dönüm vakfa ait araziyi lüks konut yapılmak üzere projelendirdiklerini belirtti. Çelebi şöyle devam etti:

"Buraya 250 konutluk lüks konut projesi yapılacak. İnşaat maliyeti 12-13 milyon doları bulacak. Kat karşılığı verdiğimiz için bize kalan konutları, kiraya vereceğiz. Böylece vakıf için işleyen bir kaynak yaratmış olacağız'' Öte yandan Üsküdar Bulgurlu'da bulunan 10 dönümlük arazileri için de ihaleye çıktıklarını belirten Çelebi, "Buraya da kapak site içinde 100 konutluk bir proje yapmayı planlıyoruz" dedi. Çelebi, "Söz konusu projenin 18-20 ay içerisinde tamamlanıp teslim edilmesi öngörülüyor" şeklinde konuştu. Üsküdar projesinin ise büyüklüğünün 4 milyon dolar civarında olduğunu hatırlatan Çelebi, "Burada orta ve ortanın üstü gelir grubu hedefleniyor" dedi.

Kumburgaz sorunlu
Vakfın elinde kalan son arazinin ise Kumburgaz'da 3.5 dönüm büyüklüğünde olduğunu hatırlatan Çelebi, "Burada imar problemleri var. Söz konusu imar problemlerinin çözülmesiyle birlikte burası için de proje geliştirmek istiyoruz. Bunun ardından vakfa ait başka bir arazi kalmıyor" diye konuştu.