İmar Hatası Mahalleliyi Yolundan Etti

Kağıthane Nurtepe Mahallasi, Meral Sokak’ta bulanan bir inşaatın diğer binalara göre bir metre daha yola çıkması halkı zor durumda bıraktı. Yaya kaldırımını düşündüklerinde kendilerine zaten yetmeyen yolun daha da daraldığını belirten mahalle halkı, belediyenin inşaatı bir metre geriye çekmesini istedi. İmza toplayıp ellerindeki dilekçelerle belediyeye başvuran halka belediyenin cevabı; “Burada bodur taşını bize göstermediği için imarı da buna göre vermişiz, bunda bir yanlışlık yapıldı” şeklinde olmuş. Konuya ilişkin görüştüğümüz bölge halkı sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

Ambulansın geçmediği bir yol
Kağıthane Nurtepe Mahallesi Meral Sokak’ta 1989 yılından beri oturan Mehmet Günay, yollarının daraltılmasına tepkili. Zaten dar olan yollarının sıkıştırılmasına bir anlam veremeyen Günay, “Yolu belediye geldi bu şekilde yaptı. Kaldırma da yapıldığında ne çöp arabası, ne itfaiye, ne de ambulans geçer. Bir deprem olsa insanlar paket gibi yerlerinde kalacaklar” dedi. Belediyeye yaptıkları başvurularda yanlışın kabul edildiğini ancak bir şey yapılamayacağının söylendiğini kaydeden Günay, “Bu vatandaş da diğer tarafta yolu daralanlar vatandaş değil mi” diye sordu.

Bırakın arabaları, insanlar geçemeyecek

Aynı sokakta inşaatın tam karşısında oturan Yusuf Günay ise bu haliyle bile dar olan yolun inşaat biterse daha da daralacağından endişeli. “Belediyenin bir an önce sorunu çözmesini istiyoruz. Bir metre de bodur taşı dönecek yola, bırakın arabaları insanların yolu bile yok edilecek” diyen Günay, beton atılmadan karşı çıktıklarını buna rağmen inşaata devam edildiğini belirtti.

Bu kadar açgözlülük olur mu?
Mahalle sakinlerinden Niyazi Ateş ise “Belediyenin mühendisi gelip bakmıyor mu buraya? Nasıl böyle yapabilirler” diye şaşkınlıkla sordu. Herkesin hakkının gasp edildiğini düşünen Ateş, “birileri para kazansın diye yol yapılan bir şehirde kalmanın bir mantığı olmadığını söyleyerek İstanbul’da daha fazla kalmayı düşünmediğini belirtti. Mehmet Ali ve Botan Günay kardeşler de “Bize alanda oynayacak yol da kalmıyor. Normalde yerimiz bu taraflarda, oynuyorduk ama arabaların zor geçeceği bir alanda bizim oyun alanımızın daralacağı bir gerçek” diyerek artık oynayacak alanları kalmadığını dile getirdiler. (İstanbul/EVRENSEL)

Yukarı tükürse bıyık, aşağı tükürse sakal
Nurtepe Mahalle Muhtarı Kazım Gökmen: İnşaatın yapıldığı alan kişinin tabulu yeri. Tabulu yeri ama, yol orada ve inşaatın olduğu yerde daraldığı için, araç girmede zorlanacak. İnşaatın biraz geri alınması gerekiyor. Ama geri alınınca da bu defa da arka taraftaki adamın tabulu yerine girmiş oluyorsunuz. Şimdi, tabi ki iki taraftan birinin fedakarlık etmesi gerekiyor. Yani inşaatın sahibi kişi, imarın dışına falan çıkmamış. Çok önceden yapılan imar yanlış verilmiş. Ondan dolayı da bu tür sorunlar oluyor. Adama tabulu arsana b ina yapma diyemeyiz. Daha önceden yapılan yanlış yapılaşmanın şuan cezasını çekiyor insanlar.