İmara Aykırı Binalar Yıkıldı, Ancak...

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Belediyesi, ilçeye özgü mimari dokuyu bozduğu iddia edilen betonarme binalardan üçünü, Aydın Bölge İdare Mahkemesinin aldığı karar doğrultusunda yıkmaya başladı.
       
Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, ilk aşamada yıkımına başlanan üç binanın ''imar plan hükümlerine'' aykırı yapıldığını ve Akyaka Belediyesi encümeni tarafından bu binalar hakkında yıkım kararı alındığını iddia ederek, ''Yıkım kararı alınan binalarla ilgili hukuki süreç yaklaşık 6 yıldır sürüyordu. Aydın Bölge İdare Mahkemesinin kararı doğrultusunda, imar planı hükümlerine aykırı yapılan binaların yıkımına başladık'' dedi.
        
Çalca, binalardan birinin 10 yıl önce Ula ilçesinde kaymakam olarak görev yapan Kırıkkale Vali Yardımcısı Ali Çetin'e ait olduğunu belirterek, ''Yıkımların amacı, Akyaka'nın kendine özgü mimari yapısını korumak ve vatandaşlarımıza adil davranmak. Yıkılan binalardan ikincisi ise Gökova Projesi'nin eski sorumlusu Prof. Dr. Erdal Özhan'a ait. Yıkılan üçüncü bina da Ankaralı müteahhit Celal Şahin'in yaptırdığı betonarme bina'' diye konuştu.

Kırıkkale Vali Yardımcısı Çetin

Çetin ise Akyaka beldesinde betonarme bir evinin olduğunu doğrulayarak, ''Kaba inşaatı henüz biten evin inşaatına başladığımda Ula Kaymakamlığı görevinden ayrılalı bir yıl olmuştu ve Didim'de göreve başlamıştım. Yıkım kararı ile ilgili açılan davayı kaybettim. Yıkılan binanın yapımına, 2003 yılında belediyeden ruhsat alarak 2004 yılında başladım. Konuyla ilgili hukuki haklarımı arayacağım. Bu olayla ilgili bir mağduriyetim söz konusu. Hukuki olarak hakkımı aramayı sürdüreceğim'' diye açıklamada bulundu.

Muğla'nın Akyaka beldesinde, ''imar plan hükümlerine aykırı'' yapıldığı iddia edilen betonarme binaların yıkımına başlandı. Yıkılan binalardan biri Kırıkkale Vali Yardımcısı Ali Çetin'e ait...