İMO Seçiminde 3 Grup Yarışacak

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi'nin yeni yönetimi hafta sonunda yapılacak genel kurulda belirlenecek. Genel kurulda "Çağdaş İnşaat Mühendisleri", "Demokrat İnşaat Mühendisleri", "Yeni İnşaat Mühendisleri Odası Platformu" grupları yarışacak.

İMO İstanbul Şubesi 26-27 Ocak tarihinde 41. dönem genel kurulunu yaparak önümüzdeki iki yılın yöneticilerini seçecek. 26 Ocak Cumartesi günü Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu'ndaki genel kurul toplantısından sonra 27 Ocak Pazar günü de Şişli Karagözyan İlköğretim Okulu'nda şube seçimi yapılacak. Genel kurulda şu anki şube başkanı Cemal Gökçe, Çağdaş İnşaat Mühendisler Grubu olarak tekrar yönetime aday olacak.

Ulaşım ve deprem sorunu

Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu'nun bildirisinde bilim ve insanların geleceğini göz ardı eden politikaların dışlanması, yeni fakültelerin açılmasına "dur " denilmesi, yaşanan depremlerden sonra inşaat mühendisliğinin öneminin daha da kavranmasına ilişkin çabaların yoğunlaştırılması, meslek alanındaki uzmanlaşma ve yetkinleşmenin günümüz mühendislik dünyasının temel öngörüleri arasına girdiğine dikkat çekildi. 2 yıllık görev süresi boyunca kentle ilgili yanlış projelerin karşısında durulduğu anımsatılarak, "Kentimizde bulunan kamuya ait arsa ve arazileri düşük bedellerle satıp, bu arazi ve arsaları yeni imar hakları yoluyla yeni rant alanları oluşturmanın karşısında olunmuştur. Üstelik bu projelerin yoğunluk arttırıcı etkileri, kentimizin ulaşım ve deprem problemleri başta olmak üzere tüm altyapı sorunlarının çözümünü ve çözümsüzlüğünün maliyetini kentimizde yaşayanlara yüklemişlerdir. Buna karşın, 40. dönem yönetim kurulu, sesini her zeminde yükseltmiştir" denildi.