İmrahor Bostanı'na İlk Ekim Yapıldı!



Gezi olaylarının ardından bostanlar kent geneline yayılmaya devam ediyor. Gönüllüler boş arazilere sebze ekip biçiyor. Radikal'den Serkan Ocak'ın haberine göre, Üsküdar İmrahor’da da boş bir araziyi yaklaşık 2 ay önce temizlemeye başlayan Doğancılar Forumu üyeleri dün ilk ekimi gerçekleştirdi. Ancak 30 kişinin katıldığı ekime 15 sivil polis eşlik etti. Polisler insanları araziden çıkarmaya çalıştı.

İmrahor Öğdül Sokak’taki ekim dikim polis eşliğinde yapılırken Gezi Bostanı’ndan Timur Danış, her pazar İmrahor Bostanı’nda çalışma yapılacağınıa söyledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise “Yıllar önce yıkılmış bir köşkün yeniden yapılması yönünde planlar var. Köşkün temellerini bulmak için Arkeoloji Müzesi alanda kazı yapacak” dedi. Kara, “Alan yeşil mi kalmalı ihya mı yapılmalı?” sorusu üzerine “Buna Koruma Kurulu ve Arkeoloji Müzesi karar verecek. Üsküdar bir tarih ve kültür şehri. Geçmişte yakılıp yıkılmış eski eserlerin tamamını ihya edeceğiz. Üsküdar halkına kazandıracağımız yeri bostan yapma fikri arkadaşlara ait. Zaten burası bostan olamayacak kadar küçük bir alan” dedi.

Doğancılar Forumu’ndan Nurettin Polat ise “Ayşe Hatun Köşkü’nün temelini bulup ihya edecekler, burayı yeşil alan statüsünden çıkaracaklar. Amacımız burayı korumak ve görünülür kılmak, özellikle çocuklar toprakta sadece TOKİ ve AVM bitmediğini görsün istiyoruz. Burası eskiden bostanmış, kıvırcığı meşhurmuş, 2-3 aile yaşıyormuş, belediye 70’lerde onları çıkartıp odun deposu yapmış” diye itiraz etti. İmrahor’da dün tamamı atalık tohumdan fasulye, kuzu kulağı, barbunya, bezelye, bamya ve pazı ekildi.